Antena Meniu Search
x

Medicii din sectorul privat, obligați să intre în prima linie împotriva Covid-19, în Grecia. Ungaria cheamă voluntari în spitalele copleșite de pacienți

Grecia le-a ordonat medicilor din sectorul privat să asiste sistemul de sănătate publică pentru a combate creşterea numărului de cazuri de infecții cu Covid-19, a declarat luni ministrul Sănătății, Vassilis Kikilias.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.03.2021, 16:07

Persoane vaccinate la un centru de vaccinare din Atena
Medicii din sectorul privat, obligați să intre în prima linie împotriva COVID-19, în spitalele de stat din Grecia - Milos Bicanski / Stringer via Getty Images
  • Spitalele din Grecia sunt copleșite de numărul mare de bolnavi Covid-19.
  • Aproximativ 200 de medici au fost chemați să acorde sprijin spitalelor din prima linie în lupta împotriva Covid.

Anterior, guvernanții au făcut apel către medicii din sectorul privat să ajute spitalele publice copleșite de numărul mare de bolnavi Covid-19, dar foarte puţini au răspuns pozitiv. La acel moment se estima că este nevoie de aproximativ 200 de medici, însă doar 60 au răspuns apelului Guvernului.

„De mai multe săptămâni Ministerul Sănătății a adresat o invitație - un apel - către medicii din sistemul privat, pentru a da o mână de ajutor în spitalele Serviciului Național de Sănătate pe durata celui de-al treilea val al pandemiei COVID-19. Din păcate, au venit foarte puțini medici din privat”, a spus Kikilias, potrivit Reuters.

Vizați de ordinul de ministru sunt în primul rând medicii pneumologi și cei generaliști. 

Ungaria cheamă voluntari pentru secțiile Covid-19 copleșite de pacienți

Pe acelaşi subiect

Și Ungaria se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienți infectați cu noul coronavirus, iar medicii fac apel la voluntari să îi ajute în secțiile COVID-19.

Apelul a fost postat pe pagina de Facebook a Camerei Medicale maghiare din Gyor-Sopron, chiar în ziua în care Ungaria a raportat un număr record de pacienți internați, 11.276, dintre care 1.340 la ventilatoare.

Voluntarii dispuși să dea o mână de ajutor vor participa la cursuri rapide de instruire (3 până la 4 ore) pentru a se alătura personalului spitalelor și a ajuta la monitorizarea și îngrijirea pacienților Covid.

“Departamentele COVID-19 din aproape toate spitalele sunt extrem de supraîncărcate. Avem un deficit de asistente medicale, iar cele existente sunt din ce în ce mai epuizate”, spune Laszlo Szijjarto, președintele Camerei Medicale din Gyor-Sopron, potrivit Reuters.

Ungaria este extrem de afectată de valul trei al pandemiei de coronavirus, situația actuală depășind valorile din toamnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Medicii din sectorul privat, obligați să intre în prima linie împotriva Covid-19, în Grecia. Ungaria cheamă voluntari în spitalele copleșite de pacienți