Antena Meniu Search
x

Mercenarii Wagner ar fi cerut Chinei "arme şi echipament". Răspunsul Beijingului a fost prompt

Grupul de mercenari Wagner ar fi cerut sprijinul Chinei la începutul acestui an, potrivit unui document clasificat ajuns pe mâinile jurnaliştilor de la Financial Times. Răspunsul venit de la Beijing a fost prompt, dar nu în sensul aşteptat de militarii lui Evgheni Prigojin.

de Redactia Observator

la 21.04.2023, 10:47

Mercenarii Wagner ar fi cerut Chinei "arme şi echipament". Răspunsul Beijingului a fost prompt
- Profimedia

Potrivit documentului, Wagner a vrut "muniţie şi echipament la începutul anului 2023" din partea Chinei. Conform aceleeaşi surse, autorităţile de la Beijing au răspuns rapid şi direct. "China nu a trimis grupului Wagner nicio armă, nici măcar pentru testare, și nu a avut niciun contact cu Wagner în ceea ce privește livrările de arme", se arată în document.

Potrivit presei americane, solicitarea Wagner a fost una directă şi fără ocolişuri, cel mai probabil Evgheni Prigojin crezând că apropierea dintre Vladimir Putin şi Xi Jinping îi va facilita şi lui accesul în cercurile influente de la Beijing. Până în acest moment, nici conducerea de la Moscova, nici cea de la Beijing nu au comentat informaţiile din acest document.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Mercenarii Wagner ar fi cerut Chinei "arme şi echipament". Răspunsul Beijingului a fost prompt