Antena Meniu Search
x

Mesajul Reginei Elisabeta a II-a după moartea prințului Philip. Va intra într-o perioadă de doliu de opt zile

Regina Elisabeta a II-a a anunțat vineri cu „durere profundă” moartea soțului ei, prințul Philip, la vârsta de 99 de ani. Potrivit mesajului, ducele de Edinburgh a fost „puterea și ghidul” ei pe tot parcursul căsătoriei lor de 73 de ani și a domniei sale de 69 de ani.

de Redactia Observator

la 09.04.2021, 15:07

Mesajul Reginei Elisabeta a II-a după moartea prințului Philip.
Prințul Philip și Regina Elisabeta în 2007 - Getty Images

Ducele de Edinburgh și-a petrecut ultimele zile la castelul Windsor alături de regină după o spitalizare de 28 de zile, fiind internat la jumătatea lunii februarie pentru o infecție și o afecțiune cardiacă preexistentă.

Regina a anunțat moartea soțului ei, vineri la prânz.  „Cu o profundă durere, Majestatea Sa Regina anunță moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Filip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit liniștit în această dimineață la Castelul Windsor. Anunțuri suplimentare vor fi făcute în timp util. Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume pentru a plânge pierderea sa,” se arată în comunicatul Palatului Buckingham. 

Steagurile au fost coborâte în bernă la toate instituţiile din Marea Britanie în urma anunţului decesului.

Conform protocolului, regina va intra într-o perioadă de doliu de opt zile, timp în care monarhul nu va îndeplini niciun fel de sarcini chiar și în privat. Apoi va urma o perioadă oficială de doliu regal timp de 30 de zile.

Oficialii de la Palatul Buckingham se pregătesc acum pentru o înmormântare ceremonială regală la castelul Windsor din Berkshire, după dorințele ducelui de Edinburgh, cu o procesiune militară așteptată și la Londra, dacă măsurile de restricție antiepidemice permit asta. 

Un sicriu cu trupul ducelui de Edinburgh va fi depus în următoarele câteva zile la capela regalăde la Palatul St James din Londra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » Mesajul Reginei Elisabeta a II-a după moartea prințului Philip. Va intra într-o perioadă de doliu de opt zile