Antena Meniu Search
x

Mesajul românilor din SUA pentru manifestanţii din România

Românii din Statele Unite ale Americii au transmis un mesaj de solidaritate cu zecile de mii de oameni care protestează în aceste zile în Capitală şi în alte oraşe ale ţării

Românii din Statele Unite ale Americii au transmis un mesaj de solidaritate cu zecile de mii de oameni care protestează în aceste zile în Capitală şi în alte oraşe ale ţării, cerându-se să nu se mai tolereze corupţia, scrie ziare.com.

"Dragi români din ţară,

Va scriem din Statele Unite cuprinşi de profunde emoţii faţă de ceea ce vedem că se întâmplă în România.

Pe de o parte, suntem îndureraţi şi revoltaţi că oameni nevinovaţi au trebuit să moară din cauza neglijenţei, corupţiei şi abuzului de putere al unor politicieni. Suntem în acelaşi timp stupefiaţi văzând cum oameni cu putere în Statul Român au încercat să acopere vinovaţii pentru moartea unor oameni nevinovaţi.

Dacă nu era Facebook-ul, se reuşea acoperirea accidentului tragic al poliţistului Gigina, la fel cum s-a îngropat ştirea cu planorul căzut un centrul României, pe care nu-l mai caută nimeni din luna august.

Pe de altă parte, va privim pe Facebook şi la televizor şi lăcrimăm pentru că, ieşind în stradă, aduceţi la realitate speranţele atâtor milioane de români care vor să trăiască într-o ţară demnă, prosperă şi sigură", se arată în mesajul Comunităţii Românilor, remis Ziare.com.

Românii din afară ţării îi dau drept exemplu pe cei care au ieşit din clubul Colectiv şi s-au întors pentru a-i salva pe alţii prinşi înăuntru, pierzându-şi viaţă.

"Priviţi în jurul vostru la cât de minunaţi şi plini de viaţă sunteţi. Gândiţi-va la idealurile pe care le aveţi. Sunt milioane de alţi români care gândesc şi cred că voi.

Priviţi acum la exemplul acelor tineri din clubul Colectiv, care s-au întors înapoi să-i salveze pe alţii din flăcări şi nu s-au mai întors. Sau care au rămas înăuntru să-i ajute pe alţii să iasă, iar ei nu au mai ieşit.

De 25 de ani se tot vorbeşte despre generaţii de sacrificiu. Şi voi sunteţi o generaţie de sacrificiu care, iată, a mers până la sacrificiul suprem. A fost destul", mai transmit românii din SUA, subliniind că într-o singură seară "au murit şi au fost răniţi mai mulţi tineri români decât militari români, în peste 10 ani de război în Irak şi Afganistan".

"Acesta trebuie să fie sfârşitul acestei perioade de tranziţie, de sacrificii, de umilinţe, de minciuni şi de hoţii şi să se între într-o perioada de reconstrucţie şi modernizare a Romeniei. Această reconstrucţie şi modernizare a României începe prin implicarea fiecăruia.

Nu mai TĂCEŢI în faţă abuzurilor şi nu mai TOLERAŢI corupţia, ignoranţa şi jumătăţile de măsură.

Aşa cum corupţia ucide, la fel şi tăcerea ucide. După moartea poliţistului Gigina, şefii lui le-au cerut poliţiştilor să tacă pentru că 'e mai bine aşa'. Dacă colegii lui ar fi vorbit înainte şi s-ar fi aflat că un alt poliţist de pe motocicletă s-a accidentat, poate poliţistul Gigina era astăzi în viaţă şi îşi vedea copilul născându-se", se mai arată în comunicat.

Românii din SUA: O asistenţă a fost ameninţată din Guvern să îşi ţină gură, medicii sunt instruiţi ce să spună

De asemenea, românii din Statele Unite susţin că o asistenţă medicală ce a făcut parte dintre cei care au intervenit la clubul Colectiv şi a vorbit despre felul în care s-au mişcat autorităţile a fost ameninţată din Guvern.

"O asistenţă care a fost la clubul Colectiv şi a spus public cât de greu s-au mişcat autorităţile a fost ameninţată de cineva 'mare' din Guvern să îşi ţină gură. Alţi medici sunt instruiţi ce să spună public, că nu cumva să zică ceva ce nu sună bine. Dacă acum nu se vorbeşte despre problemele care există în sistemul de urgenţă şi nu se corectează, mai mulţi oameni vor muri la următoarea catastrofă.

Vorbiţi, vorbiţi tare! Nu mai plecaţi capul, nu mai închideţi ochii, nu va temeţi! Expuneti problemele cu care va confruntaţi şi cereţi guvernanţilor să le rezolve azi. Faceţi-va vocea auzită, demascaţi abuzurile şi corupţia, staţi cu ochii pe oamenii politici şi nu le mai toleraţi atitudinile sfidătoare şi totalitare.

Nu doar copiii voştri, dar şi voi meritaţi o Românie mai bună. Iar această schimbare la faţă a României începe cu mobilizarea şi implicarea fiecăruia. Prin tot ceea ce aţi făcut zilele acestea, aţi redat demnitatea acestei ţări şi aţi renăscut speranţa în milioane de români că pot trăi într-o Românie aşa cum şi-o doresc", se mai arată în comunicat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Mesajul românilor din SUA pentru manifestanţii din România