Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Mi-au trimis o poză cu un cadavru, era mama mea". Mărturii tulburătoare ale martorilor, după infernul din India

Accident feroviar cu bilanţ tragic în nord-estul Indiei. Peste 260 de oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 900 sunt răniţi, după ce un tren expres a deraiat, iar vagoanele răsturnate au fost lovite în plin de alt tren care venea din direcţia opusă. Numărul real al victimelor ar putea fi şi mai mare, pentru că echipele de salvare s-au concentrat, deocamdată, pe evacuarea răniţilor, dintre care mulţi sunt în stare gravă.  Martorii și cei care au supraviețuit infernului au făcut declarații de-a dreptul șocante. Toți au văzut cum oamenii mor în jurul lor.

de Redactia Observator

la 03.06.2023, 17:30

Accidentul, cel mai grav din India în ultimele decenii, s-a produs în jurul orei 19, ora locală, într-o gară situată la aproximativ 200 de kilometri de Calcutta (Kolkata). Două trenuri expres, venite din direcţii opuse, urmau să treacă, aproape simultan, prin gară, fără să oprească.

Mama și bunica erau în tren. Mergeau în oraș să cumpere medicamente. Mi-am găsit bunica la câteva ore după accident. Era în viață. Dar mama mea a dispărut. Am căutat-o peste tot, dar nu am găsit-o. Nu știam ce să fac, așa că le-am transmis tuturor prietenilor și cunoscuților o fotografie cu mama mea. Le-am dat și numărul ei de telefon și i-am descris culoarea rochiei pe care o purta când am văzut-o ultima oară. Azi dimineață ma-a sunat unul din prietenii mei. Mi-au trimis o poză cu un cadavru, era mama mea. Purta aceeași rochie. Tot ce vreau acum este să-i pot duce corpul înapoi acasă în siguranță, ca să o putem înmormânta. Dar este atât de mult haos aici, nu există trenuri și drumurile sunt toate blocate”, a declarat Suryaveer, un bărbat care și-a pierdut mama în infernul feroviar. 

Mărturiile sunt de-a dreptul curemurătoare

S-a auzit un sunet puternic și era fum de jur împrejur. Oamenii alergau în toate direcțiile. Eram aproape de piste și am decis să fug la fața locului. Am început să scoatem unii dintre pasagerii prinși. Am reușit să scoatem unii dintre supraviețuitori și unele cadavre, de asemenea. Au fost atât de mulți răniți, încât nu am știut cum să-i scoatem. A devenit ceva mai ușor după ce au sosit salvatorii. A durat aproape toată noaptea. Sunt încă năucit”, a declarat Girija Shankar Rath, un martor.

Pe acelaşi subiect

Am auzit un sunet puternic. Când am ieșit din casă, am văzut că acest accident. Am văzut că trenul de mărfuri se urcase pe alt tren. Când am ajuns la fața locului, am văzut că mulți oameni au fost răniți, mulți oameni au murit. Un copil mic plângea ai cărui părinți probabil muriseră. Și acel copil a murit după un timp. Mulți oameni cereau apă aici. Am dat apă oamenilor cât mai mult posibil. Oamenii din satul nostru au venit aici și au ajutat oamenii cât au putut. A fost îngrozitor”, a declarat Tutu Biswas , un alt martor care a ajutat.

Eram în tren când am simțit o zguduire ușoară și trenul a deraiat. S-a auzit un zgomot puternic și trenul s-a răsturnat. Am fost prins și am fost salvat după o jumătate de oră de localnici. Toate lucrurile noastre au fost împrăștiate afară. Nu am putut găsi nimic. Am ieșit și m-am așezat pe pământ. Patru pasageri din satul meu care călătoreau au supraviețuit, dar mulți oameni sunt răniți sau sunt încă dispăruți”, a declarat Mukesh Pandit, un călător care a supraviețuit accidentului. 

Fratele meu stătea pe locul lui și eu stăteam lângă ușa vagonului. Când trenul s-a răsturnat, am reușit să scap. Credeam că și fratele meu a scăpat, dar asta nu s-a întâmplat. S-a blocat sub scaun. Am alergat înapoi la tren și l-am scos afară, am scos o fată tânără care era și ea blocată cu el. Am sunat la poliție și la serviciile de ambulanță, dar le-a luat o jumătate de oră să ajungă acolo”, a declarat un alt supraviețuitor, Ritik Kumar 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Mi-au trimis o poză cu un cadavru, era mama mea". Mărturii tulburătoare ale martorilor, după infernul din India