Antena Meniu Search
x

Mica prinţesă şi misterul numelui

Prinţul William şi ducesa de Cambridge au decis ce nume va purta mica lor prinţesă. Dar nu îl vor dezvălui până când Regina Elisabeta a doua nu va fi personal informată.

Vezi și

Prinţul William şi ducesa de Cambridge au decis ce nume va purta mica lor prinţesă. Dar nu îl vor dezvălui până când Regina Elisabeta a doua nu va fi personal informată. 

Ba chiar, cel mai probabil va avea şi ea un cuvânt de spus. Presa britanică se aşteaptă ca numele fetiţei să fie anunţat astăzi, mai ales că la Londra, la ora 16, ora României vor fi trase salve de tun în cinstea naşterii prinţesei. Deloc întâmplător, cei mai mulţi pariază că fetiţa se va numi Diana.

Are doar două zile de viaţă şi este deja cea mai faimoasă fetiţă din lume. E prinţesă, a patra în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii şi toată lumea vrea acum să-i afle şi cum se va numi. Părinţii ei, Ducesa de Cambridge şi prinţul William, s-au decis deja. Dar încă nu au făcut public numele. Regina trebuie să-şi dea mai întâi acordul. Asta nu-i împiedică însă pe britanici să-şi dea cu părerea.

Numele regal e semnificativ pentru că, dacă este al vreunui membru al familiei, viu sau mort, va avea rolul de a fi un fel de tribut. Pe de altă parte, deşi toţi bănuim că mica prinţesă nu va deveni într-o zi regină, cine poate ştii ce se va întâmpla până la urmă? Iar numele regale au fost definitorii pentru anumite ere.

Primii care au cunoscut-o pe prinţesă, după prinţul George au fost părinţii şi sora Ducesei de Cambridge dar şi prinţul Charles şi Ducesa de Cornwall. Toţi au fost primiţi ieri la Palatul Kensington.

Cert este că aproape toate publicaţiile britanice au avut, ieri, pe prima pagină imaginea prinţesei şi titluri pe măsura evenimentului.

Prinţesa a venit pe lume sambată dimineaţă iar seara a fost externată împreună cu mama ei. Cea mai mediatizată mică prinţesă din lume, va genera în următorii zece ani venituri estimate la un miliard de lire sterline doar pentru industria de modă şi frumuseţe din Marea Britanie, titrează publicaţia britanică The Telegraph.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Mica prinţesă şi misterul numelui