Antena Meniu Search
x

Michelle Obama, primită cu ovaţii la Londra

Prima doamnă a Statelor Unite a fost primită cu ovaţii la Londra unde îşi promovează, zilele acestea, un amplu proiect despre importanţa educaţiei fetelor.

Vezi și

Prima doamnă a Statelor Unite a fost primită cu ovaţii la Londra unde îşi promovează, zilele acestea, un amplu proiect despre importanţa educaţiei fetelor. 

A fost agitaţie mare la colegiul de fete din Londra. Nici nu e de mirare. Au primit un oaspete de seamă. Prima doamnă a Statelor Unite a mers să îşi promoveze proiectul educaţional "Lăsaţi fetele să înveţe".

După primirea călduroasă, Michelle Obama le-a împărtăşit copilelor poveşti din trecutul ei, unul deloc uşor.

În copilărie împărţeam acelaşi dormitor cu fratele meu. Aveam un paravan de lemn în mijloc, care delimita două camere minuscule în care abia încăpeau un pat şi un birou mic. Îmi amintesc cât de greu îmi era să învăţ, să mă concentrez. Deseori mă trezeam la 4 dimineaţa ca să fie linişte şi să mă pot concentra asupra temelor.

De la colegiu, prima doamnă a mers în Downing Street , la reşedinţa premierului David Cameron. A urmat o vizită la Palatul Kensington, unde gazdă i-a fost chiar prinţul Harry.

Discuţiile cu oficialii britanici au un rol clar. Michelle Obama pune la punct o colaborarea anglo-americană care are ca scop extinderea accesului la educaţie al fetelor din întreaga lume. 200 de milioane de dolari sunt puşi în joc. Prima doamnă vrea astfel să ajute comunităţile din zonele de conflict, în special, să înţeleagă cât de necesar este ca toţii copiii, indiferent de sex, să poată merge la şcoală.

Michelle Obama este însoţită în turneul său de mama sa şi de cele două fiice, Sasha şi Malia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Michelle Obama, primită cu ovaţii la Londra