Antena Meniu Search
x

Micuţa Ariele a murit la doar 11 ani, după ce s-a infectat cu varianta Delta a Covid, în Italia. S-a stins după 15 zile, la Terapie Intensivă

Micuța Ariele a murit, ieri, la doar 11 ani, petrecuți în mare parte în spital din cauza unei afecțiuni rare pe care o avea de la naștere. Copila s-a infectat cu varianta Delta a COVID și a ajuns la terapie intensivă în urmă cu 15 zile. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 28.07.2021, 13:37

Micuţa Ariele a murit la doar 11 ani, după ce s-a infectat cu varianta Delta a Covid, în Italia. S-a stins după 15 zile, la Terapie Intensivă - La Stampa

Fetiţa din Palermo, Italia, suferea de o boală metabolică rară, o afecţiune cu care s-a născut şi din cauza căreia şi-a petrecut mare parte din cei 11 ani de viaţă prin spitale. De această dată, copila nu a reuşit să facă faţă variantei Delta a coronavirusului. 

Ariele a luat virusul de la sora ei de 16 ani, revenită recent din Spania, şi a luptat cu boala timp de 15 zile în unitatea ATI a spitalului de copii "Di Cristina", scrie La Stampa

Până ieri, când copila şi-a dat ultima suflare.

Părinţii şi cele două surori ale lui Ariele erau nevaccinaţi, în ciuda recomandărilor repetate făcute de autorităţi la adresa familiilor pacienților fragili. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mama lui Ariele a declarat că familia ei nu este anti-vaccinistă și că plănuia să se vaccineze, însă făcea parte din tabăra celor indeciși. 

"E adevărat, am așteptat să treacă timp. Mai întâi din cauza știrilor contradictorii despre riscuri, apoi pentru că Ariele fusese bolnavă... Acum, ne-au înapoiat copila într-un sac negru", a afirmat Rosalinda, mama fetiței.

Femeia a precizat că și-a lăsat fiica cea mare în călătorie, în Spania, pentru că varianta Delta nu se manifesta încă puternic.

Ea a făcut un apel către oameni să se vaccineze, "pentru a-i salva pe cei fragili".

Desiree Farinella, referent pentru sănătate al spitalului "Di Cristina" din Palermo a reamintit că toți copiii cu vârsta de 12 ani pot fi vaccinați.

"În cazul pacienților fragili care nu pot fi vaccinați, familiile trebuie imunizate pentru protecția lor", a mai spus Desiree Farinella.

Tulpina Delta, dominantă în Europa

Varianta Delta a SARS-CoV-2 se răspândeşte rapid în Europa şi a devenit tulpina dominantă în mare parte a acestei regiuni, potrivit unor noi date, a anunțat luni Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) într-un comnicat postat pe Twitter.

Potrivit EMA, date provenind de la Filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi de la Centrul European de Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) arată că, în perioada 28 iunie-11 iulie, varianta delta era dominantă în 19 dintre cele 28 de ţări care secvenţiază în mod suficient. În aceste 19 ţări, varianta indiană era prezentă în proporţie de 68.3% şi că a depăşit varianta britanică (alfa), prezentă în proporţie de 22,3% în regiune.

Simptomele infecţiei cu tulpina Delta

Potrivit medicilor din SUA de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor arată că simptomele în cazul variantei Delta sunt mai multe și seamănă mai degrabă cu cele pentru răceală: dureri de cap, slăbiciune sau oboseală, dureri musculare, curgerea nasului, pierderea poftei de mâncare, durere în gât. De asemenea, medicii arată că aceste noi simptome apar în primele zile de la infectare, nu la 14 zile cum știam până acum, și în special la persoanele tinere nevaccinate. Simptomele noii variante ale coronavirusului au fost observate și de cercetătorii britanici, care au cerut ca oamenii care văd că au simptome să se testeze PCR cât mai repede posibil, și nu prin teste rapide care pot da erori. 

Nu sunt indicii că vaccinul anti-Covid ar fi ineficient în cazul infecției cu tulpina Delta. “Un studiu realizat de departamentul de sănătate publică din Marea Britanie a constatat că o singură doză de vaccin AstraZeneca sau Pfizer a redus riscul unei persoane de a dezvolta simptome COVID-19 cauzate de varianta Delta cu 33%, comparativ cu 50% pentru varianta Alpha”, anunță publicația Nature, arătând că tulpina Delta poate infecta persoane vaccinate cu o singură doză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Micuţa Ariele a murit la doar 11 ani, după ce s-a infectat cu varianta Delta a Covid, în Italia. S-a stins după 15 zile, la Terapie Intensivă