Antena Meniu Search
x

Proteste în SUA de Ziua Preşedinţilor: Mii de oameni au contestat în stradă politica lui Donald Trump

"Ziua Preşedinţilor", sărbătoare tradiţională în Statele Unite, a fost marcată anul acesta sub o lozincă inedită: "Nu e preşedintele meu".

Vezi și

"Ziua Preşedinţilor", sărbătoare tradiţională în Statele Unite, a fost marcată anul acesta sub o lozincă inedită: "Nu e preşedintele meu".

Ample manifestaţii împotriva lui Donald Trump s-au desfăşurat la New York, Washington şi în nenumărate alte oraşe americane.

Proteste faţă de politica actualului preşedinte au avut loc, de asemenea, şi în Mexic şi la Londra, unde Trump urmează să facă o vizită.

Ziua preşedinţilor" este dedicată celor mai respectaţi lideri din istoria Statelor Unite: George Washington şi Abraham Lincoln.

Acum, însă, în centrul atenţiei s-a aflat actualul conducător de la Casa Albă.

Mii de oameni au ieşit în stradă. Toţi spun că Donald Trump nu este demn de această funcţie şi ar trebui demis sau chiar arestat. 

"Cred că Donald Trump este o glumă. E pur şi simplu o glumă proastă. Abia poate vorbi ca lumea. Pur şi simplu nu-mi plac politicile sale. De fapt, el nici nu are politici. Nu-i pasă de oamenii obişnuiţi", susţine o protestatară.

"Cred într-adevăr că în campanie a colaborat cu ruşii, iar în acest caz ar trebui pus sub acuzare şi încarcerat. Trebuie să-l dăm afară de la Casa Albă, nu are ce căuta acolo", a spus un alt participant la manifestaţie

O manifestaţie împotriva preşedintelui american a avut loc şi în capitala mexicană. Un zid din cutii de carton, care reprezenta viitorul zid de la graniţa Statelor Unite cu Mexicul, a fost doborât, simbolic, în prezenţa unui actor mascat.

Iar la Londra, mii de oameni au răspuns la chemarea unei coaliţii intitulate "Stop Trump". Aceasta cere ca viitoarea vizită a preşedintelui în Marea Britanie să fie anulată sau măcar să nu includă întâlniri cu regina. 

Între timp, Donald Trump şi-a desemnat ieri noul consilier pentru securitate naţională: generalul Herbert McMaster, foarte respectat atât ca tactician cât şi ca strateg. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Proteste în SUA de Ziua Preşedinţilor: Mii de oameni au contestat în stradă politica lui Donald Trump