Antena Meniu Search
x

Video Mii de oameni au sărit în ajutorul lui Ion, bărbatul jefuit în Grecia. În joc a intrat și presupusul hoț, tot român. "99% sunt sigur că e el"

Un român jefuit în Grecia face anchetă online pentru a-l prinde pe făptaş. Mii de oameni s-au alăturat demersului după ce bărbatul a anunţat că oferă o recompensă de o mie de euro celui care descoperă adevărul. Culmea, în joc a intrat chiar şi presupusul hoţ. Un alt român care a apărut în imaginile suprinse de camerele de supraveghere. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 27.06.2023, 22:38

Vezi și

Bărbatul era în vacanță cu familia în regiunea Sithonia, din Grecia. După prânz, s-a oprit la o tarabă de pe marginea drumului. În doar câteva secunde, a rămas fără mai bine de 2.000 de euro, dar și fără toate actele. "Am uitat portofelul pe masă. A oprit în spatele meu o mașină cu numere de Dolj, au coborât români din ea. Eu am plecat, am mers 4 kilometri. Din secvențele video se vede că domnul se apropie de masă, de cumpărat nu a cumpărat absolut nimic", spune Ion

1.000 de euro pentru găsirea hoţului

Când s-a întors, portofelul nu mai era. Bărbatul a făcut plângere la poliția din Grecia, dar a început, în acelaşi timp, şi propria anchetă. A ridicat singur imaginile de pe camerele de supraveghere și le-a postat pe internet, unde a anunţat şi o recompensă pentru cel care îl ajută. 

"1.000 de euro eu dau fără nicio problemă cui mă poate ajuta să găsesc actele măcar. Am permis din Germania pe care nu cred că îl pot recupera, am reședință în Cehia, plus buletin românesc, pașaport moldovenesc", adaugă Ion.

Pe acelaşi subiect

Printre cei care au comentat la postare a fost și bărbatul care apărea în imaginile surprinse de camerele de supraveghere. "Eu acum merg la poliție. Am vorbit și cu avocatul. Cu ce tupeu a pus el... Îl înțeleg, poate omului chiar i s-a întâmplat asta, dar cu ce motiv a pus el așa ceva", comentează bărbatul din imagini. "Eu 99% sunt sigur că e el. Nu a fost nimeni după el acolo! Eu îmi mențin părerea că el ar fi", crede Ion.

Tot mai mulți români se întorc din vacanță fără portofel, telefon sau fără alte bunuri de valoare. "Am avut neplăcuta surpriză să constat că în spatele meu mi se umblă în rucsac. M-am întors și am surprins un bărbat și am zis... Băi, ce faci? În engleză am vorbit în primă fază, după care el mi-a răspuns în limba română", povestește Lucian

"În cazul în care fie ne pierdem actul de identitate, fie ne este furat, recomandarea este ca, după ce îi anunțăm pe polițiști, să ne îndreptăm către ambasada sau către consulatul României. Acolo vom putea primi un titlu de călătorie pentru a ne reîntoarce în țară", transmite Bogdan Dinu, reporter Observator.

Polițiștii români recoamandă, mai întâi, prevenţia. "Să ne asigurăm ca bunurile noastre să nu fie lăsate nesupravegheate. Actele mașinii foarte important să le avem asupra noastră. Bunurile de valoare să le lăsăm în seiful din camera de hotel", recomandă Laura Voicu, Poliția Română. Atena, Salonic sau Halkidiki sunt zonele cele mai frcventate de hoţii de buzunare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Mii de oameni au sărit în ajutorul lui Ion, bărbatul jefuit în Grecia. În joc a intrat și presupusul hoț, tot român. "99% sunt sigur că e el"