Antena Meniu Search
x

Criza COVID, agravată de varianta Omicron în Germania. Ţara se pregăteşte de un nou val "masiv"

Germania, care este deja afectată de o creştere a cazurilor COVID, trebuie să se pregătească de un nou ”val masiv”, cauzat de răspândirea fulgerătoare a variantei Omicron a SARS-CoV-2, a avertizat vineri noul ministru german al Sănătăţii, Karl Lauterbach.

de Redactia Observator

la 17.12.2021, 18:44

- Profimedia (scop ilustrativ)

”Trebuie să ne pregătim de o provocare pe care nu am mai cunoscut-o sub această formă. Chiar şi o evoluţie un pic mai blândă (n.r. a bolii) nu va face vreo diferenţă”, a subliniat, într-o conferinţă de presă la Hanovra, Karl Lauterbach. Rămâne de văzut cât de periculoasă este, de fapt, noua variantă Omicron. Însă chiar dacă infectările ar fi mai puţin grave, acest lucru ”ar menţine, poate, nivelul morţilor la un nivel scăzut timp de două sau trei săptămâni, în vreme ce creşterea numărului de cazuri va fi consumat deja acest avantaj”, a subliniat ministrul, potrivit news.ro. Acesta consideră că o perioadă dificilă este ”inevitabilă” în viitor.

Criza COVID în Germania. Bilanţ îngrijorător, după apariţia Omicron

Germania înregistrează, de la începutul toamnei, o virulentă intensificare a epidemiei cauzată de varianta indiană (Delta). Numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut uşor după reimpunerea a numeroase restricţii, însă nivelul contaminărilor rămâne mare. Bilanţul zilnic a depăşit vineri 50.000 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore, potrivit Institutului Robert Koch (RKI). Institutul consideră că ”evoluţia actuală este în continuare foarte îngrijorătoare”. În Germania, nivelul vaccinării cu schema completă a atins săptămâna aceasta pragul de 70% din întreaga populaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Criza COVID, agravată de varianta Omicron în Germania. Ţara se pregăteşte de un nou val "masiv"