Antena Meniu Search
x

Video Mii de români au luat calea poligoanelor de trageri, din teama războiului. Ce echipamente s-au epuizat deja

Aşa cum sunt români care se pregătesc să fugă în cazul unui război, sunt şi alţii decişi să rămână şi să lupte. Iar pentru asta se pregătesc deja, chiar dacă nu se pune problema extinderii conflictului. Tot mai mulţi oameni au luat calea poligoanelor de trageri, unde învaţă cum să se apere dar şi ce putere are fiecare armă în parte.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 17.03.2022, 20:20

Vezi și

Conflictul militar de la granița țării i-a speriat pe români. Mii de oameni s au îndreptat către pologoanele de tragere, mai multi ca niciodată.

Eugen Dima, administrator poligon: Conflictul de la granițele țării noastre a dat un boost în poligoanele de antrenament și în poligoanele recreaționale. Poate că interesul lor este acela de a cunoaște mai multe despre utilizarea unei arme în eventualitatea în care, să sperăm că nu vom fi nevoiți să o folosim.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Pentru o sesiune de tragere, prețurile pornesc de la 200 de lei și pot ajunge până la 600. Asta în funcție de muniție, dar și de armamentul folosit.

Tot mai mulți români se antrenează cu arme de foc

Pe acelaşi subiect

Celebrele pistoale tip Glock sau CZ, văzute până acum doar în filme, îi fascinează pe cei ce trec pragul poligoanelor. Iar adrenalina oferită de primul foc tras îi face pe mulți să se intereseze de permisele de port-armă.

Eugen Dima, administrator poligon: Mai întâi trebuie să avem o calitate, putem fi vânători, sportivi, colecționari, după care trebuie să facem un curs de inițiere, un examen, vizita medicală obligatorie, avizul psihologic.

Și magazinele care vând echipamente de supraviețuire au fost luate cu asalt in utlimele săptămâmi.

Alex Ispas, instructor: Printre produsele pe care le-am epuizat sunt ghiozdane specifice cu kituri medicale, geci specifice care au mai multe niveluri, cuțite multifuncționale și patenți multifuncționali... A fost o creștere în ultima lună de cereri pentru acest tip de echipamente.

În România, in jur de 116.000 de persoane au permis de port armă. 817 permise au fost eliberate în primele luni ale acestui an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Mii de români au luat calea poligoanelor de trageri, din teama războiului. Ce echipamente s-au epuizat deja