Video Mii de români au luat calea poligoanelor de trageri, din teama războiului. Ce echipamente s-au epuizat deja
Aşa cum sunt români care se pregătesc să fugă în cazul unui război, sunt şi alţii decişi să rămână şi să lupte. Iar pentru asta se pregătesc deja, chiar dacă nu se pune problema extinderii conflictului. Tot mai mulţi oameni au luat calea poligoanelor de trageri, unde învaţă cum să se apere dar şi ce putere are fiecare armă în parte.
Conflictul militar de la granița țării i-a speriat pe români. Mii de oameni s au îndreptat către pologoanele de tragere, mai multi ca niciodată.
Eugen Dima, administrator poligon: Conflictul de la granițele țării noastre a dat un boost în poligoanele de antrenament și în poligoanele recreaționale. Poate că interesul lor este acela de a cunoaște mai multe despre utilizarea unei arme în eventualitatea în care, să sperăm că nu vom fi nevoiți să o folosim.
Bogdan Dinu, reporter Observator: Pentru o sesiune de tragere, prețurile pornesc de la 200 de lei și pot ajunge până la 600. Asta în funcție de muniție, dar și de armamentul folosit.
Tot mai mulți români se antrenează cu arme de foc
- Război Rusia - Ucraina, ziua 22 LIVE TEXT. Bombardamente masive în Harkov. Nori denşi de fum negru deasupra oraşului
- Unde s-au împotmolit negocierile dintre Rusia şi Ucraina: cerinţa lui Vladimir Putin pe care Volodimir Zelenski nu...
- Condițiile infernale în care se adăposteau peste 1.000 de oameni, în teatrul bombardat din Mariupol: "Acest...
- Kremlinul exclude o întâlnire Putin-Trump în Arabia Saudită, în mai. Kiril Dmitriev, trimisul special al...
- Poate cuceri armata lui Putin Odesa? Un expert militar expune un singur scenariu posibil
Celebrele pistoale tip Glock sau CZ, văzute până acum doar în filme, îi fascinează pe cei ce trec pragul poligoanelor. Iar adrenalina oferită de primul foc tras îi face pe mulți să se intereseze de permisele de port-armă.
Eugen Dima, administrator poligon: Mai întâi trebuie să avem o calitate, putem fi vânători, sportivi, colecționari, după care trebuie să facem un curs de inițiere, un examen, vizita medicală obligatorie, avizul psihologic.
Și magazinele care vând echipamente de supraviețuire au fost luate cu asalt in utlimele săptămâmi.
Alex Ispas, instructor: Printre produsele pe care le-am epuizat sunt ghiozdane specifice cu kituri medicale, geci specifice care au mai multe niveluri, cuțite multifuncționale și patenți multifuncționali... A fost o creștere în ultima lună de cereri pentru acest tip de echipamente.
În România, in jur de 116.000 de persoane au permis de port armă. 817 permise au fost eliberate în primele luni ale acestui an.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰