Antena Meniu Search
x

200.000 de oameni au cerut demisia preşedintelui Lukașenko din Belarus

Sute de mii de oameni au protestat paşnic împotriva preşedintelui Lukașenko din Belarus. "Marşul libertăţii", aşa cum l-au denumit cetăţenii, a fost cea mai mare manifestaţie din istoria ţării.

de Redactia Observator

la 17.08.2020, 11:07

Vezi și
  • 200 de mii de persoane au umplut capitala Belarusului.
  • Manifestanţii au cerut demisia preşedintelui Lukaşenko.

Un alt miting a fost organizat chiar de Lukaşenko. Însă protestul în masă în care s-a cerut demisia liderului care conduce de 26 de ani Belarusul a eclipsat contramanifestaţia preşedintelui.

În jur de 200 de mii de persoane au umplut capitala Belarusului. Manifestanţii au cerut un singur lucru. Demisia preşedintelui Lukaşenko, care conduce ţara de 26 de ani şi care tocmai a mai câştigat un mandat după un tur de scrutin marcat de controverse şi arestări în rândul opoziţiei.

Protestatar: Vrem schimbări și nu doar în sens politic. Ne dorim ca viața umană să fie apreciată în țara noastră.

Tot în Minsk a fost şi o contramanifestaţie. Oamenii care l-au susţinut pe preşedinte s-au adunat însă în număr mult mai mic. Iar o parte dintre ei au fost aduşi cu autocarele.

La miting a participat şi Lukaşenko însuşi. Preşedintele şi-a numit adversarii "şobolani" şi a respins ferm ideea unei demisii.

Alexander Lukashenko, preşedintele Belarusului: Unii cer alegeri noi. Priviţi mai departe! Există tancuri și avioane la 15 minute de granițele noastre. Și nu este din întâmplare.

Chiar dacă "Marşul libertăţii" împotriva preşedintelui a fost paşnic, unii oameni au fost arestaţi după terminarea manifestaţiei, scrie presa din Belarus. Proteste au fost şi în alte oraşe, dar şi în alte ţări, în semn de solidaritate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » 200.000 de oameni au cerut demisia preşedintelui Lukașenko din Belarus