Antena Meniu Search
x

Miliardarul Jimmy Lai a fost condamnat la închisoare pentru organizarea manifestațiilor pro democrație din Hong Kong

Miliardarul pro-democrației din Hong Kong, Jimmy Lai, a fost condamnat la 12 luni de închisoare după ce a fost găsit vinovat că a organizat manifestații neautorizate în 2019. Jimmy Lai deține un ziar pro-democrație și este un critic virulent al Beijingului.

de Redactia Observator

la 16.04.2021, 13:11

Miliardarul Jimmy Lai a fost condamnat la închisoare pentru organizarea manifestațiilor pro democrație din Hong Kong
Jimmy Lai - Profimedia

Jimmy Lai, în vârstă de 73 de ani, a fost găsit vinovat alături de alți activiști, de organizare și instigare la marile demonstrații pro-democrație din 2019 în Hong Kong. Fondatorul ziarului Apple Daily, Lai este un critic dur al Beijingului și are o avere de peste 1,2 miliarde de dolari americani. Verdictul vine în timp ce China reprimă din ce în ce mai mult drepturile și libertățile din Hong Kong.

Nouă activiști au fost condamnați vineri pentru participarea la o demonstrație din 18 august 2019. Alți trei au primit sentințe în legătură cu un protest separat din 31 august.

La începutul săptămânii, ziarul Apple Daily a publicat o scrisoare scrisă de mână de Jimmy Lai și trimisă din închisoare, în care acesta spune: „Este responsabilitatea noastră ca jurnaliști să căutăm dreptatea. Atâta timp cât nu suntem orbiți de tentații nedrepte, atâta timp cât nu lăsăm răul să treacă prin noi, ne îndeplinim responsabilitatea. "

Lai s-a născut în China continentală, dar, în copilărie, a fugit în Hong Kong. Miliardarul a mărturisit că deși va fi încarcerat, își va „trăi viața cu un scop”.

"Am venit aici cu un dolar. Am primit tot ce am datorită acestui loc. Dacă a venit vremea să plătesc, aceasta este izbăvirea mea”, a spus Jimmy Lai într-un interviu pentru BBC.

Miliardarului i s-au adus 8 acuzații, dintre care două au fost impuse în temeiul noii legi a securității naționale, care prevede o pedeapsă maximă de închisoare pe viață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Miliardarul Jimmy Lai a fost condamnat la închisoare pentru organizarea manifestațiilor pro democrație din Hong Kong