Antena Meniu Search
x

Militari trimişi pe străzi în Mondragone, Italia, după apariţia unui focar de coronavirus

În Italia, sănătatea publică este apărată cu arma la picior. Zeci de militari au fost trimişi într-un oraş din provincia Campania unde a izbucnit un nou focar de coronavirus. Carantina este greu de impus. Britanicii o simt pe pielea lor. 140 de poliţişti au fost răniţi în ultimele zile în confruntările cu petrecăreţii deloc îngijoraţi de rata mare a infectărilor.

de Redactia Observator

la 28.06.2020, 00:56

Vezi și
  • Un cartier din Mondragone refuză carantina.
  • Oraşul riscă să fie închis.

Zeci de soldaţi înarmaţi au preluat controlul pe străzile din Mondragone. Este noua zona roşie a Italiei. În oraş, au fost zeci de cazuri de infectare. Un întreg cartier refuză să se supună regulilor de carantină.

Vincenzo De Luca, guvernatorul regiunii Campania: În noaptea dintre luni şi marţi am aflat că unii localnici ale acestor blocuri au evadat din carantină. Mai exact 19 dintre ei au fugit, şi toţi sunt bulgari şi persoane de etnie romă.

La nivel local, autorităţile au impus testarea tururor localnicilor. Mai multe centre lucrează zi lumină pentru a stabili gravitatea situaţiei. Dacă se ating 100 de infectări oraşul va fi închis, fără întârziere. Riscul este uriaş.

“Sunt muncitori agricoli, vin în sezon apoi pleacă în Grecia la cules măsline”, spune un localnic.

Din Portugalia până Germania şi Rusia, noi focare continuă să apară. Franţa a înregistrat ieri cel mai mare număr de cazuri din ultima lună. O mie 500.

Iar în Marea Britanie, forţele de ordine avertizează că nu au efective suficiente pentru a controla petrecerile organizate în parcuri şi pe plajele Regatului.

Primarul din Liverpool a făcut apel la suporteri să nu mai iasă în stradă pentru a marca victoria roşilor. Două nopţi la rând, mii de oameni au sărbătorit victoria din Campionatul englez de fotbal, aşteptată de 30 de ani.

În Belgia şi Spania, ţări cu cea mai mare mortalitate pe cap de locuitor, camere dotate cu senzori vor monitoriza nivelul aglomeraţiei pe plaje. Oamenii vor putea, astfel, evite zonele marcate cu portocaliu.

Nu doar finalul pandemiei este greu de prezis. Oamenii de ştiinţă spanioli au descoperit urme ale noului coronavirus în apa reziduală colectată în Barcelona în martie 2019. Cu un an înainte ca primele cazuri de infectare să fie descoperite în ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Militari trimişi pe străzi în Mondragone, Italia, după apariţia unui focar de coronavirus