Antena Meniu Search
x

Ministerul Apărării din Rusia susține că peste 6.800 de mercenari, între care și români, ar lupta de partea Ucrainei

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, generalul Igor Konașenkov, a declarat în cursul zilei de ieri că autoritățile de la Kiev se folosesc de peste 6.800 de mercenari străini din circa 63 de țări, de când Rusia a început "operațiunea militară specială", a transmis TASS. Printre aceștia s-ar afla și români, susține militarul.

de Redactia Observator

la 18.04.2022, 18:04

Militari ai republicilor autoproclamate Donețk și Luganks, în acțiune în zona Mariupol, 17 aprilie 2022
Militari ai republicilor autoproclamate Donețk și Luganks, în acțiune în zona Mariupol, 17 aprilie 2022 - Profimedia Images

"Regimul naționalist de la Kiev a angajat 6.824 de mercenari străini din 63 de țări de la începutul operațiunii militare speciale", a declarat Konașenkov. Potrivit acestuia, circa 1.717 mercenari ar fi din Polonia, iar aproximativ 1.500 din Statele Unite, Canada și România. Generalul susține că 300 de mercenari ar fi sosit din Marea Britanie și Georgia, iar alți 193 din zonele din Siria controlate de Turcia.

A 54-a zi de război. Rușii atacă în sud-estul Ucrainei, în Mariupol e disperare

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a avertizat că Rusia va lansa o ofensivă de proporţii în partea de est a ţării. Zelenski mai spune că în regiunile Herson şi Zaporojie armata rusă ar fi construit "camere de tortură" pentru militarii ucraineni luaţi prizonieri. Oficialii ucraineni nu reuşesc să se pună de acord asupra Mariupolului: ministrul de Externe spune că "oraşul nu mai există", în timp ce premierul ucrainean afirmă că "oraşul încă nu a căzut". Între timp comandantul Brigăzii 36 Infanterie Marină a făcut un apel scris la Papa Francisc și a cerut ajutor.

Locuitorii din regiunea Lugansk din estul Ucrainei au fost îndemnaţi să evacueze imediat, potrivit unui raport al agenţiei ucrainene de ştiri UNIAN, citat de BBC. "Săptămâna viitoare ar putea fi dificilă. Ar putea fi ultima dată când mai avem o şansă să vă salvăm", a declarat şeful administraţiei regionale din Lugansk, Serghei Gaidai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Ministerul Apărării din Rusia susține că peste 6.800 de mercenari, între care și români, ar lupta de partea Ucrainei