Antena Meniu Search
x

Ministră din Franţa, pusă la zid după ce a apărut pe coperta Playboy. "Ţara se duce pe apa sâmbetei"

Ministrul francez pentru economie socială, Marlene Schiappa, este în centrul unui scandal de proporţii, după ce a apărut pe coperta revistei Playboy, scrie CNN. Schiappa a acordat un interviu pe tema drepturilor femeilor şi a comunităţii LGBT. 

de Redactia Observator

la 03.04.2023, 21:39

Vezi și

Marlene Schiappa a fost fotografiată, pentru coperta revistei Playboy, într-o rochie albă şi le-a acordat jurnaliştilor un interviu de 12 pagini despre drepturile femeilor şi comunităţii LGBT. Colegii săi de partid au criticat-o dur pe politiciana, care a fost, în trecut, prima ministră pentru egalitatea de gen. Inclusiv prim-ministra Eisabeth B orne i-a atras atenţia că gestul „nu era potrivit, mai ales în această perioadă”.

Franța se află în prezent într-o criză politică și socială, declanșată de controversata reformă a pensiilor susţinută de președintelui Emmanuel Macron, în ciuda opoziției publice.

Politicianul francez, Jean Luc Mélenchon, care a ocupat locul al treilea la alegerile prezidențiale din 2022, a criticat atât apariția lui Schiappa, cât și decizia președintelui francez Emmanuel Macron de a acorda un interviu revistei pentru copii, Pif Gadget, săptămâna aceasta.

"Franţa se duce pe apa sâmbetei"

Pe acelaşi subiect

„Într-o țară în care președintele se exprimă în Pif și ministrul său în Playboy, problema ar fi opoziția. Franța se duce pe apa sâmbetei”, a scris Mélenchon pe Twitter sâmbătă.

Schiappa a răspuns criticilor, spunând: „Apărarea dreptului femeilor de a avea controlul asupra corpului lor, o voi face oriunde şi oricând. În Franța, femeile sunt libere. Cu tot respectul pentru critici și ipocriți.”

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a venit în apărarea lui Schiappa în timpul unui interviu acordat canalului francez de știri CNews duminică, numind-o „femeie cu caracter”. „Am vrut să spun că Marlene Schiappa este o femeie politică curajoasă, care are caracterul ei și care are un stil personal, pe care îl respect”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Ministră din Franţa, pusă la zid după ce a apărut pe coperta Playboy. "Ţara se duce pe apa sâmbetei"