Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ministru britanic, către ucraineni: Nu suntem Amazon. Lumea vrea să vadă şi un pic de recunoştinţă pentru armele livrate

Summitul NATO de la Vilnius. Ministrul Apărării din Marea Britanie a sugerat miercuri că Ucraina ar trebui să arate mai multă recunoştinţă pentru ajutorul occidental primit. Oficialul britanic a fost întrebat despre nemulţumirile președintelui Volodimir Zelenski. Liderul de la Kiev s-a plâns marţi că Ucraina nu a primit un calendar concret sau un set de condiții pentru aderarea la NATO şi a criticat  lipsa de angajament a alianţei. Nici delegaţia SUA nu ar fi privit cu ochi buni ieşirea lui Zelenski.

de Redactia Observator

la 12.07.2023 , 18:42

Ministru britanic, către ucraineni: Nu suntem Amazon. Lumea vrea să vadă şi un pic de recunoştinţă pentru armele livrate Summit NATO la Vilnius - Profimedia

Ministrul Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, a spus că graba ucrainenilor de a obține orice ajutor posibil înseamnă şi că nu arată întotdeauna că sunt recunoscători pentru ajutorul primit, relatează The Guardian.

"Fie că ne place sau nu, oamenii vor să vadă un pic de recunoștință", a spus ministrul la un briefing pe marginea summitului NATO din capitala Lituaniei, Vilnius. "Uneori ceri statelor să renunțe la propriile lor stocuri" de arme, a spus el, Aceste solicitări repetate adresate Occidentului riscă să îndepărteze parteneri-cheie. "Uneori trebuie să convingi parlamentarii de la Capitoliu din America", a adăugat el.

Ministru britanic: Am condus 11 ore pentru a primi o listă cu arme de la Kiev

Articolul continuă după reclamă

Wallace a mai dezvăluit şi că a călătorit în Ucraina anul trecut pentru a primi o listă de arme solicitate de Kiev. "Știţi, nu suntem Amazon", a spus el. "Le-am spus asta anul trecut, când am condus 11 ore pentru a primi o listă".  El a lăsat totuşi de înţeles că mesajul dur publicat de Zelenski era adresat mai mult unui public intern, din Ucraina, și că, în ciuda nemulţumirilor de marți, acordul final la summit a fost unul bun pentru Ucraina.

Lumea a acceptat că "Ucraina aparține NATO" și asta a echivalat cu o invitație efectivă de aderare când conflictul se va încheia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Ministru britanic, către ucraineni: Nu suntem Amazon. Lumea vrea să vadă şi un pic de recunoştinţă pentru armele livrate