Antena Meniu Search
x

Cutremur la Chişinău. Ministrul de Externe Nicu Popescu şi-a anunţat demisia: Am nevoie de o pauză

Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a declarat miercuri că şi-a depus demisia după ce şi-a îndeplinit obiectivele cheie legate de apropierea ţării de Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 24.01.2024, 10:17

Cutremur la Chişinău. Ministrul de externe Nicu Popescu şi-a anunţat demisia: Am nevoie de o pauză
Cutremur la Chişinău. Ministrul de externe Nicu Popescu şi-a anunţat demisia: Am nevoie de o pauză - Timpul.md

„Astăzi, cu un amalgam de sentimente, dar cu convingerea fermă că alături de doamna președinte Maia Sandu și echipa de guvernare, am reușit să realizăm o serie de obiective fundamentale pentru țara noastră, în acești doi ani și jumătate. Vă anunț că am luat decizia de a-mi depune mandatul de vice-primministru și ministru al Afacerilor Externe.

În guvernele conduse de miniștrii Dorin Recean și Natalia Gavriliță și cu sprijinul majorității Parlamentare, am reușit să punem Moldova ferm pe calea aderării la UE și pe viitoarea hartă lărgită a Uniunii.

(…) Am îndeplinit cu succes obiectivele de politică externă, stabilite împreună și alături de Maia Sandu, (...) am nevoie de o pauză, în acel timp, vă asigur că voi continua să contribui la eforturile șefei statului de a aduce R. Moldova în UE”, a declarat Popecu.

Nicu Popescu are 42 de ani și a deținut funcția de ministru de Externe din august 2021, fiind membru în Guvernele Gavriliața și Recean. Portofoliul Externelor ar urma să fie preluat de vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, scrie timpul.md.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Cutremur la Chişinău. Ministrul de Externe Nicu Popescu şi-a anunţat demisia: Am nevoie de o pauză