Antena Meniu Search
x

Ministrul francez al Apărării acuză că militari francezi sunt defăimați în filmul Black Panther: Wakanda Forever

Filmul Black Panther: Wakanda Forever se află în mijlocul unei noi controverse, asta după o serie de declarații făcute de ministrul Apărării din Franța, Sebastien Lecornu. Acesta acuză atitudinea "anti-franceză" a francizei Marvel și condamnă modul în care sunt reprezentate forțele armate ale țării sale în această peliculă, notează The Telegraph.

de Adrian Popovici

la 13.02.2023, 15:35

Black Panther: Wakanda Forever
Ministrul francez al Apărării acuză că militari francezi sunt defăimați în filmul Black Panther: Wakanda Forever - Shutterstock/Profimedia

"Condamn cu fermitate această reprezentare falsă și înșelătoare a forțelor noastre armate", a scris Lecornu pe Twitter, la mai mult de trei luni de la lansarea filmului.

Nemulțumirile ministrului au legătură cu o serie de scene în care apar soldați francezi. Aceștia sunt capturați, legați la ochi și puși să îngenuncheze în fața reginei națiunii africane ficționale în timpul unei întruniri la ONU. În aceleași secvențe, reprezentantul Franței este vizat de discursul pe care aceasta îl ține.

Declarațiile făcute de ministrul Lecornu au venit ca răspuns la o serie de postări pe Twitter ale lui Jean Bexon, un jurnalist francez care a scris în mod regulat despre ceea ce el numește sentimentul "anti-francez" al filmului și al regizorului său, Ryan Coogler. Numindu pelicula "propagandă", Bexon subliniază că soldații din film sunt îmbrăcați identic cu soldații francezi din viața reală care au servit în operațiunea Barkhane, îndreptată împotriva grupurilor jihadiste din regiunea Sahel și s-a retras din Mali anul trecut.

"Producția Marvel/Disney a avut grijă să echipeze «mercenarii parașutiști vorbitori de limbă franceză» cu costume purtate de soldații noștri din Mali. Cei care joacă rolul băieților răi sunt astfel îmbrăcați ca soldații noștri din operațiunile Serval/Barkhane", a scris Bexon pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Ministrul francez al Apărării acuză că militari francezi sunt defăimați în filmul Black Panther: Wakanda Forever