Antena Meniu Search
x

Ministrul german de Externe cere libertăți speciale pentru persoanele vaccinate anti-Covid

Ministrul german de Externe spune că oamenii care au fost vaccinați anti-Covid ar trebui să poată merge la restaurante și cinematografe mai devreme decât ceilalți. Heiko Maas spune că, deși nu e încă clar dacă persoanele vaccinate pot răspândi virusul, este destul de sigur că ele nu vor avea nevoie de tratamente de specialitate, iar acest lucru elimină cel puțin un motiv pentru restricționarea drepturilor fundamentale.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.01.2021, 17:24

Ministrul german de Externe cere libertăți speciale pentru persoanele vaccinate anti-Covid
Ministrul german de Externe cere libertăți speciale pentru persoanele vaccinate anti-Covid - Profimedia Images
  • Opinia ministrului Heiko Maas contrastează cu opiniile altor miniștri germani, care s-au opus unor astfel de drepturi speciale.
  • Germania a prelungit restricțiile până cel puțin la sfârșitul lunii ianuarie.

Opinia ministrului Heiko Maas contrazice alți membri ai cabinetului care până acum s-au opus libertăților speciale pentru cei vaccinați.

Heiko Maas a declarat că statul a restricționat masiv drepturile de bază ale oamenilor pentru a reduce răspândirea coronavirusului și pentru a evita supraîncărcarea spitalelor.

„Nu a deocamdată clar în ce măsură persoanele vaccinate îi pot infecta pe ceilalți", a declarat Maas pentru ziarul Bild, potrivit Mediafax.

„Ceea ce este clar, însă, este că o persoană vaccinată nu mai ia vreun aparat de ventilaţie de la nimeni. Iar acest lucru elimină cel puțin un motiv pentru restricționarea drepturilor fundamentale”, a spus el.

Germania a vaccinat peste un milion de persoane anti-Covid

Aproximativ 1 milion de persoane din Germania fuseseră vaccinate până vineri, potrivit Institutului Robert Koch.

Comentariile lui Maas contrastează cu alți miniștri germani, care s-au opus unor astfel de drepturi speciale, temându-se că ar putea duce la inegalități în societate într-un moment în care nu toată lumea are ocazia să fie vaccinată.

Ministrul de interne Horst Seehofer spunea că distincția dintre persoanele vaccinate și cele nevaccinate ar echivala cu vaccinarea obligatorie.

Germania a prelungit restricțiile până cel puțin la sfârșitul lunii ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ministrul german de Externe cere libertăți speciale pentru persoanele vaccinate anti-Covid