Antena Meniu Search
x

Miracol pentru Daria Maria, o fetiţă româncă din Torino. După 17 luni de spitalizare, micuţa va ajunge în sfârşit acasă

17 luni în spital. Atât a petrecut Daria Maria în spital din prima zi de viaţă. Micuţa s-a născut cu intestin în loc de plămâni, iar în Duminica Paştelui a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în spitalul Molinette din Torino.

de Monica Palade

la 06.04.2021, 15:32

Miracol pentru Daria Maria, o fetiţă româncă din Torino. După 17 luni de spitalizare, micuţa va ajunge în sfârşit acasă - Gazetaromaneasca.com

Operaţia a fost un succes, iar în curând copila va putea merge acasă.

„Ceea ce ne dorim acum este ca Daria să poată cunoaște lumea. Vom organiza o mare petrecere în cinstea ei pentru a-și sărbători împreună ziua de naștere”, au declarat părinţii potrivit gazetaromaneasca.com.

Problema Dariei a fost identificată din pântecele mamei sale, Elena, când femeia era în cea de-a 20-a săptămână. Medicii au identificat o hernie diafragmatică congenitală, o malformație rară în care, datorită unei adevărate găuri din diafragmă, intestinul se poate deplasa în piept și compromite dezvoltarea pulmonară normală. Până la naşterea fetiţei, sarcina a fost monitorizată. Imediat, Daria a fost internată la unitatea de terapie intensivă la Spitalul de Copii Regina Margherita.

În spital de la naştere

La scurt timp, fetiţa a fost supusă unei prime intervenţii chirurgicale. Problemele nu s-au terminat, micuţa contactând în spital şi Covid. În plus, Daria a dezvoltat şi o boală hepatică care determină mărirea anormală a ficatului, cu efect compresiv asupra pieptului, pentru care este inclusă pe lista pentru un transplant hepatic, care are loc un an mai târziu, în noiembrie 2020.

„Suntem foarte fericiți. A fost un an greu, și pentru că din cauza Covid nu am putut fi împreună cu ea, soția mea Elena și cu mine, în același timp. Ceea ce vrem acum este ca Daria să poată cunoaște lumea. O mare petrecere în onoarea ei pentru a-și sărbători împreună ziua de naștere“, a declarat Adrian, tatăl fetiţei, pentru sursa citată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Miracol pentru Daria Maria, o fetiţă româncă din Torino. După 17 luni de spitalizare, micuţa va ajunge în sfârşit acasă