Antena Meniu Search
x

Foto Misiune dificilă de salvare a unui câine rămas captiv în mijlocul unui iaz îngheţat, sub privirile neputincioase ale stăpânilor

Un câine a fost salvat din apele îngheţate ale unui iaz, în SUA. Animalul rămăsese captiv, având în vedere că nu mai avea forţa necesară pentru a ajunge în siguranţă la mal. Stăpânii au apelat de îndată numărul de urgenţe, sperând că animalul va putea fi salvat la timp.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 24.01.2021, 19:20

Mai mulţi pompieri au intervenit pentru salvarea câinelui îngrozit
Câinele, pe numele lui Rocky, a căzut într-un iaz îngheţat şi nu a mai reuşit să iasă singur pe uscat - Shrewsbury Fire Department
  • Un câine a fost salvat de câţiva pompieri din SUA, după ce a căzut într-un iaz îngheţat
  • Stăpânii au privit neputincioşi de pe margine întreaga scenă

Clipe de panică pentru stăpânii unui câine. Animalul a căzut într-un iaz îngheţat şi nu a mai reuşit să iasă singur pe uscat. Oamenii au sunat imediat pentru ajutor. Mai mulţi pompieri au intervenit pentru salvarea câinelui îngrozit. 

Incidentul a avut loc vineri, în SUA. Câinele, pe numele său Rocky, a tras o sperietură grozavă, după ce s-a trezit captiv în mijlocul apei îngheţate. 

Departamentul local de pompieri s-a repezit la fața locului, dar inițial nu a reușit să ajungă la Rocky, aşa că au fost nevoiţi să folosească o ambarcaţiune specială, care se deplasează deasupra apei, planând pe o pernă de aer creată sub carenă cu ajutorul unor ventilatoare puternice. Aceasta a fost singura soluţie întrevăzută pentru a trece peste gheaţă. 

Mai mult, un pompier a intrat în iazul semi-înghețat pentru a ajuta câinele înspăimântat să ajungă la mal în siguranță, potrivit dailystar.co.uk.

''Când m-am apropiat de câine, am vorbit foarte calm cu el, pentru a-i atrage atenția, a-i arăta că nu sunt o amenințare'', a spus acesta.

Sfaturile autorităţilor locale pe durata sezonului rece

Proprietarii ușurați au aşteptat reîntoarcerea câinelui la mal. Ei au fost lăudați de serviciul de urgență pentru că au solicitat ajutor, în loc să se aventureze singuri în salvarea lui Rocky.

''În lunile de iarnă, temperaturile pot fluctua și pot determina slăbirea gheții, deci este important ca rezidenții să nu încerce să meargă pe gheaţă, indiferent de adâncimea apei'', a declarat şeful departamentului de pompieri din zonă.

Mulți internauţi şi-au împărtăşit sentimentele de uşurare şi de recunoştinţă la adresa misiunii de salvare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Misiune dificilă de salvare a unui câine rămas captiv în mijlocul unui iaz îngheţat, sub privirile neputincioase ale stăpânilor