Antena Meniu Search
x

Video Misiunea "Transnistria": Ucraina acuză Rusia că vrea să invadeze regiunea, Moscova susţine că ucrainenii au mobilizat trupe la graniţă

Rusia este din nou cu ochii pe Transnistria. Kremlinul spune că este îngrijorat şi va monitoriza îndeaproape situaţia, după ce a acuzat Ucraina că mobilizează trupe la graniţa cu regiunea separatistă. Tensiunile de peste Prut determină o mare companie aeriană să-şi suspende zborurile de la Bucureşti spre Chişinău din cauza riscurilor de securitate.

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 21:46

Vezi și

Îngrijorările Moscovei, legate de Transnistria, au fost transmise de purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin. "Bineînţeles, situaţia din Transnistria face obiectul atenţiei noastre sporite.Ştim că adversarii noştri, atât regimul ucrainean, cât şi ţările europene, sunt capabili de diferite tipuri de provocări", a spus Dmitri Peskov. Precizările vin după ce Ministerul rus al Apărării a spus că Ucraina mută tehnică militară la graniţa cu regiunea separatistă moldoveană şi se pregăteşte de invazie.

Ucraina pregăteşte contraofensiva de primăvară

Situaţia tot mai tensionată de peste Prut detemină compania aeriană WizzAir să suspende toate zborurile către și dinspre Chișinău începând cu data de 14 martie. "Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, am luat decizia aceast decizie dificilă", a transmis compania aeriană. Moscova ameninţa săptămâna trecută că va considera orice acţiune care ameninţă forţele ruse de menţinere a păcii din Transnistria drept un atac la adresa Rusiei însăşi şi va răspunde ca atare.

Pe câmpul de luptă, în Ucraina, bătălia pentru Bahmut s-a transformat în război urban. Forțele ucrainene şi ruse se luptă pentru fiecare centimetru de teritoriu. Orașul este supranumit "mașina de tocat carne". Un fost pușcaș marin american care luptă în Legiunea Străină a Ucrainei a povestit că luptele sunt "haotice", iar durata medie de viață în prima linie, este de patru ore. Situaţia rămâne dramatică şi în Vuhledar, lângă Bahmut.

Ucraina pregăteşte contraofensiva de primăvară ce are ca scop ruperea frontului rusesc între Crimeea și Rusia continentală, anunţă Kievul. Există însă îngrijorări că Beijingul ar putea furniza Rusiei drone kamikaze, mai ales că cele iraniene par să se fi epuizat. Rusia pe de altă parte a primit azi o nouă lovitură de imagine. Un avion-spion al lui Putin, în valoare de 330 de milioane de euro, a fost distrus într-un atac cu drone lângă Minsk. Atacul a fost revendicat de opoziţia din Belarus.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Misiunea "Transnistria": Ucraina acuză Rusia că vrea să invadeze regiunea, Moscova susţine că ucrainenii au mobilizat trupe la graniţă