Antena Meniu Search
x

Mobilizări de forță în SUA pentru contracararea efectelor inundațiilor

Noi forțe de intervenție au fost mobilizate în zona Midwest a Statelor Unite ale Americii lovite de inundații grave

Noi forțe de intervenție au fost mobilizate în zona Midwest a Statelor Unite ale Americii lovite de inundații grave, chiar dacă în unele zone a început un declin al nivelului apelor, însă în altele continuă să reprezinte un pericol, informează agenția France Presse.

"Am ordonat mobilizarea militarilor activi ai Gărzii Naționale din Illinois pentru a contribui la eforturile de salvare a vieții oamenilor și la limitarea consecințelor inundațiilor", a declarat, pe contul său Twitter, Bruce Rauner, guvernatorul acestui stat.

Nivelul mai multor multe râuri importante care s-au revărsat este totuși în retragere în Missouri și Illinois, două state vecine unde s-au înregistrat douăzeci de decese într-o săptămână, a informat presa locală.

Retragerea apelor în unele zone a permis redeschiderea unor drumuri, media locală precizând că pericolul de inundații se deplasează spre sud în marele bazin al fluviului Mississippi.

Inundațiile au început la sfârșitul săptămânii trecute, alimentate de furtuni puternice cu un nivel al precipitațiilor de peste 25 de centimetri în unele părți ale statului Missouri.

Guvernatorul a declarat stare de urgență duminică pentru a debloca importante mijloace de intervenție. Având în vedere amploarea pagubelor și a zonelor inundate, el a făcut apel marți la forțele Gărzii Naționale, pentru a ajuta la ameliorarea situației create de inundații.

Statul Illinois a declarat stare de urgență în mai multe dintre comitatele sale.

Statele Unite ale Americii au fost afectate din zilele Crăciunului de un val de furtuni violente care au provocat până acum zeci de decese și au împiedicat revenirea acasă a locuitorilor din vacanța de sfârșit de an, mai notează AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Mobilizări de forță în SUA pentru contracararea efectelor inundațiilor