Antena Meniu Search
x

Moment istoric: Biserica Anglicană aprobă binecuvântările pentru cuplurile de același sex, însă nu și căsătoria

Preoții Bisericii Angliei vor putea binecuvânta cuplurile de același sex, ceea ce reprezintă o schimbare profundă în poziția bisericii față de homosexualitate, transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 09.02.2023, 22:33

căsătorie între doi bărbați
Moment istoric: Biserica Anglicană aprobă binecuvântările pentru cuplurile de același sex, însă nu și căsătoria - Shutterstock (arhivă)

După o dezbatere care a durat mai mult de 8 ore, Sinodul general al Bisericii Angliei a votat cu 250 de voturi față de 181 propunerea care pune capăt unor ani de diviziuni dureroase și dezacorduri cu privire la sexualitate, relatează The Guardian.

Sinodul a convenit, de asemenea, că biserica își va cere scuze pentru răul pe care l-a cauzat persoanelor LGBTQ+.

Un "nou început" pentru Biserica Anglicană

Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury, și Stephen Cottrell, arhiepiscopul de York, au declarat că speră ca decizia să marcheze un "nou început" pentru Biserica Anglicană, spunând: "A fost un drum lung pentru a ajunge în acest punct".

Pe acelaşi subiect

"Biserica continuă să aibă divergențe profunde cu privire la aceste chestiuni care merg în inima identității noastre umane. În calitate de arhiepiscopi, ne angajăm să respectăm conștiința celor pentru care acest lucru merge prea departe și să ne asigurăm că aceștia au toate asigurările de care au nevoie pentru a menține unitatea bisericii pe măsură ce această conversație continuă", au spus ei.

Sarah Mullally, episcopul de Londra, care a condus dezbaterea, a declarat: "Este un moment de speranță pentru biserică".

Steven Croft, episcopul de Oxford, care susține egalitatea în materie de căsătorie, a declarat că votul a fost un "pas semnificativ și istoric".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Moment istoric: Biserica Anglicană aprobă binecuvântările pentru cuplurile de același sex, însă nu și căsătoria