Antena Meniu Search
x

Moment jenant pentru Putin la Kremlin. Mai mulţi ambasadori străini au refuzat să-l aplaude chiar şi după ce le-a vorbit în engleză: "All the best"

Moment jenant pentru Vladimir Putin, chiar la el "acasă". Liderul rus a ținut un discurs în fața celor 17 ambasadori străini veniți la Moscova, printre care şi cei ai SUA şi UE, însă niciun diplomat nu l-a aplaudat la final. Președintele rus a încercat să le atragă atenția că intervenția sa s-a încheiat, însă oficialii au continuat să-l ignore. La finalul ceremoniei, Putin s-a adresat în limba engleză "All the best".

de Redactia Observator

la 06.04.2023, 14:45

Moment jenant pentru Putin la Kremlin. Mai mulţi ambasadori străini au refuzat să-l aplaude chiar şi după ce le-a vorbit în engleză
Moment jenant pentru Putin la Kremlin. Mai mulţi ambasadori străini au refuzat să-l aplaude chiar şi după ce le-a vorbit în engleză - Profimedia Images

La finalul discursului, după ce a observat că niciun diplomat nu-l aplaudă, Vladimir Putin a încercat să le atragă atenția, spunând că din cauza măsurilor sanitare anti-Covid, ceremonia se va încheia fără discuții personale. Însă, și de această dată, ambasadorii l-au ignorat. În cele din urmă, liderul rus li s-a adresat în limba engleză (n.r. All the best) și a părăsit sala de ceremonii.

Gestul ambasadorilor străini a venit după ce, Putin i-a transmis noii ambasadoare americane în Rusia, Lynne Tracy, că sprijinul acordat de Washington "lovituri de stat" din Ucraina în 2014 a condus la actualul conflict armat ruso-ucrainean, când relaţiile dintre Rusia şi SUA sunt într-o "criză profundă", în timp ce în faţa noului ambasador al UE a afirmat că aceasta a început o "confruntare geopolitică" cu Rusia, scrie Agerpres.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Dragă doamnă ambasador, nu vreau să tulbur atmosfera solemnă a prezentării scrisorilor de acreditare şi ştiu că s-ar putea să nu fiţi de acord cu mine, dar nu pot să nu afirm că folosirea de către SUA în politica sa externă a unor instrumente precum aşa-numitele 'revoluţii colorate', susţinerea în acest sens de către Statele Unite a loviturii de state de la Kiev în 2014 au condus în cele din urmă la actuala criză ucraineană", a remarcat Putin, adresându-se noii ambasadoare a SUA la Moscova. "Relaţiile dintre Rusia şi SUA, de care depind securitatea şi stabilitatea lumii, traversează din nefericire o criză profundă", a adăugat preşedintele rus.

Pe acelaşi subiect

Putin dă vina pe SUA și UE pentru criza din relaţiile Rusiei cu acestea

La primirea scrisorilor de acreditare ale noului ambasador al UE în Rusia, francezul Roland Galharague, liderul de la Kremlin a apreciat că "Uniunea Europeană se află la originea unei confruntări geopolitice cu Rusia". Relaţiile între Rusia şi UE "s-au deteriorat puternic în aceşti ultimi ani", a completat Putin.

Printre noii ambasadori străini care i-au prezentat scrisorile de acreditare s-a numărat şi cel al Danemarcei. Putin a cerut cu acest prilej guvernului danez să susţină propunerea Rusiei de stabilire a unei comisii internaţionale independente care să investigheze exploziile care au avariat în septembrie gazoductele Nord Stream ce leagă Rusia de Germania şi care au devenit inutilizabile în urma acelui sabotaj.

În declaraţia sa de deschidere a ceremoniei primirii scrisorilor de acreditare Putin a insistat că Rusia rămâne deschisă parteneriatelor cu toate ţările şi că nu se va izola, în pofida situaţiei internaţionale complexe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Moment jenant pentru Putin la Kremlin. Mai mulţi ambasadori străini au refuzat să-l aplaude chiar şi după ce le-a vorbit în engleză: "All the best"