Antena Meniu Search
x

Putin, contrazis de Casa Albă: Americanii NU încurajează Ucraina să comită atacuri pe teritoriul Rusiei

Statele Unite nu încurajează în niciun fel Ucraina să comită atacuri pe teritoriul Rusiei, respingând acuzaţiile preşedintelui rus, Vladimir Putin, a anunțat, miercuri, administrația de la Washington.

de Redactia Observator

la 06.04.2023, 10:18

Putin, contrazis de Casa Albă: Americanii NU încurajează Ucraina să comită atacuri pe teritoriul Rusiei
Putin, contrazis de Casa Albă: Americanii NU încurajează Ucraina să comită atacuri pe teritoriul Rusiei - Profimedia Images

Statele Unite "nu facilitează şi nu îi încurajează pe ucraineni să comită atacuri în afara Ucrainei", a declarat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, citat de postul de televiziune CNN.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat miercuri serviciile secrete occidentale de implicare în "atacuri teroriste" comise în Rusia. "Sunt comise frecvent atacuri teroriste împotriva oficialilor occidentali, a agenţiilor de securitate, a jurnaliştilor, personalităţilor şi profesorilor. Avem motive să credem că ar putea fi implicate servicii secrete ale ţărilor terţe în pregătirea actelor de sabotaj şi a atacurilor teroriste", a declarat Vladimir Putin cu ocazia unei reuniuni a Consiliului rus pentru Securitate Naţională.

Putin a făcut aceste declaraţii în prezenţa liderilor instalaţi de către Moscova în cele patru regiuni ucrainene a căror anexare a fost revendicată de Rusia în toamna lui 2022 - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

Ordinul dat de Putin

Pe acelaşi subiect

El a acuzat autorităţile ucrainene de comiterea în aceste teritorii ucrainene a unor ”crime grave împotriva civililor care trăiesc acolo, fără să cruţe pe nimeni” şi a evocat în acest sens ”atacuri teroriste” vizând conducători puşi de către ruşi şi alte personalităţi publice.

Vladimir Putin a ordonat forţelor de securitate ruse ”să facă tot ceea ce le stă în putere să asigure securitatea populaţiei locale” în aceste regiuni.

Comitetul rus pentru Investigaţii a atribuit Ucrainei atacul cu bombă produs duminică în oraşul rus Sankt Petersburg şi soldat cu moartea bloggerului pro-război Maxim Fomin, cunoscut sub pseudonimul de Vladlen Tatarski. În atac au fost rănite alte aproximativ 30 de persoane. O femeie care are naţionalitate rusă a fost arestată în cadrul investigaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Putin, contrazis de Casa Albă: Americanii NU încurajează Ucraina să comită atacuri pe teritoriul Rusiei