Antena Meniu Search
x

"Putin e paranoic, se teme pentru viața lui". Mărturiile unui ofițer rus dezertat din Garda Kremlinului. Secretele dezvăluite

Vladimir Putin este paranoic, se teme pentru viața lui, dar este mai sănătos decât mulți oameni de vârsta lui, sunt dezvăluirile făcute de un membru al Gărzii de la Kremlin, care a reușit să fugă din Rusia. Gleb Karakulov era căpitan în cadrul Serviciului Federal de Protecție și l-a însoțit pe liderul de la Kremlin în cel puțin 180 de călătorii în străinătate, în ultimii 13 ani, însă s-a refugiat în Turcia, împreună cu familia, în octombrie 2022, scrie The Moscow Times.  

de Redactia Observator

la 05.04.2023, 13:47

Vezi și

Gleb Karakulov a lucrat inginer în cadrul departamentului care asigura comunicațiile criptate pentru Putin și era responsabil pentru stabilirea comunicațiilor securizate pentru președintele rus oriunde mergea acesta. Acesta a dezvăluit pentru grupul Dossier Center că a reușit să dezerteze în Turcia, pe 14 octombrie, chiar în timp ce-l însoțea pe liderul de la Kremlin într-o călătorie în Kazahstan. În ultima zi a acestei vizite oficiale, Karakulov, soția și fiica sa au fugit la Istanbul.

"Îl consider pe Putin un criminal de război", a declarat Karakulov. Fostul ofițer de rang înalt a oferit mai multe detalii intime din viața președintelui rus. Liderul de la Kremlin rămâne paranoic cu privire la infectarea cu coronavirus și nu folosește smartphone-uri sau internetul.

„Trăiește, în ultimii doi ani, într-o bulă informațională”, a spus Karakulov. „Se teme patologic pentru viața lui. S-a izolat de lume cu tot felul de bariere: carantina, vidul de informații. Viziunea lui asupra realității a devenit distorsionată”. Pe de altă parte, ofițerul dezertor neagă speculațiile cu privire la bolile liderului în vârstă de 70 de ani. „Este mai sănătos decât mulți alți oameni de vârsta lui”.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Putin și palatul de la Marea Neagră

Karakulov a confirmat existența palat luxos lui Putin de la Marea Neagră, palat care este și în centrul unei anchete a opozantului Alexei Navalnîi. De asemenea, Putin are birouri identice în mai multe reședințe. El a povestit despre momentul în care Putin se afla în biroul său din Soci, în timp ce un reportaj de televiziune spunea că participă la o întâlnire la reședința sa din afara Moscovei.

Interviul acordat de fostul ofițer FSO a fost înregistrat la sfârșitul anului 2022, dar a fost publicat abia pe 4 aprilie 2023, după ce s-a asigurat că atât el cât și familia sa se află într-o locație sigură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » "Putin e paranoic, se teme pentru viața lui". Mărturiile unui ofițer rus dezertat din Garda Kremlinului. Secretele dezvăluite