Antena Meniu Search
x

Momente de reculegere și proteste pentru George Floyd, în SUA

Mii de oameni au participat la prima ceremonie de comemorare a bărbatului de culoare, ucis de către un poliţist alb prin sufocare. Discursuri emoţionante şi lacrimi au curs lângă sicriul lui George Floyd.

de Redactia Observator

la 05.06.2020, 11:01

Vezi și
  • Primul eveniment de comemorare a avut loc în Minneapolis.
  • Un lider al mișcării pentru drepturi civile a ţinut un discurs emoţionant.

Iar protestele au continuat în toată lumea, mult mai paşnic de această dată. Poliţiştii care au ajutat la imobilizarea bărbatului au dat primele explicaţii, în faţa instanţei.

A fost o noapte albă pentru familia lui George Floyd, dar şi pentru milioanele de oameni care la mai mult de o săptămână au continuat să protesteze.

Mult mai paşnic faţă de zilele trecute, ce este drept. Primul eveniment de comemorare a avut loc în Minneapolis, unde un lider al mișcării pentru drepturi civile a ţinut un discurs emoţionant.

Al Sharpton, activist american: Este timpul să ne ridicăm în numele lui George şi să spunem să vă luaţi genunchii de pe gâtul nostru.

O mărturie emoţionantă vine din partea fratelui său. Terrence Floyd şi-a amintit de copilăria petrecută cu fratele său, cu lacrimi în ochi.

Terrence Floyd, fratele lui George Floyd: E de necrezut.Toţi aceşti oameni au venit să-l vadă pe fratele meu. E minunat să ştiu că a reuşit să ajungă la inima atâţior oameni, pentru că el ne atingea inimile noastre. Nu aveam multe, mama noastră făcea tot ce putea. Dormeam în acelaşi pat, ne jucam jocuri video împreună, mergeam afară ne jucam cu mingea.

Protestelor s-au alăturat inclusiv sute de cadre medicale din New York.

Podul Brooklyn a fost din nou luat plin cu oameni. Iar în Colorado, timp de nouă minute, oamenii au aprins lumina de la telefoane şi au ţinut un moment de reculegere pentru Gerge Floyd.

În timp ce oamenii vor dreptate în acest caz, cei trei poliţişti care au fost puşi sub acuzare acum trei zile ar putea fi eliberaţi pentru o cauţiune de aproximativ 750 de mii de dolari fiecare. Însă nu şi cel care s-a aşezat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd.

Earl Gray, avocat: Dacă trei polițişti încearcă să restricţioneze pe cineva și unul nu este de acord, acel poliţist ar trebui să-i bată pe ceilalţi doi poliţişti şi să-l lase pe tip să plece? Este absurd.

Cu toate acestea există mai multe condiţii pentru a putea fi eliberaţi. Iar momentan vor rămâne sub acuzare şi trebuie să răspundă, din nou, în faţa instanţei la sfârşitul lunii.

În timp ce tot mai multe vedete devin solidare după moartea bărbatului de culoare, rapperul Kanye West donează 2 milioane de dolari pentru fiica lui George Floyd.

Şi artista Beyonce încurajază fanii să lupte pentru dreptate, iar fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, a fredonat împreună cu preoţii.

O condamnare pentru moartea bărbatului de culoare vine chiar de la cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Încă o ceremonie de comemorare va avea loc sâmbătă în Statele Unite, iar înmormântarea va fi pe 9 iunie. Toate cheltuielile vor fi suportate de fostul star al boxului american Floyd Mayweather. Între timp s-a confirmat că George Floyd era infectat cu noul coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Momente de reculegere și proteste pentru George Floyd, în SUA