Video Momentul în care blocul cu 5 etaje se prăbuşeşte, în Istanbul. Ultimul etaj ar fi fost construit ilegal
Operaţiune contracronometru în Turcia pentru scoaterea victimelor prinse sub dărâmături, după ce un bloc cu cinci etaje s-a prăbuşit în Istanbul. Momentul a fost surprins de o cameră de supraveghere.
Un bloc de locuinţe înalt de cinci etaje din districtul Kukukcekmece, Istanbul, s-a prăbuşit în această dimineaţă. Există oameni prinși sub dărâmături, anunţă autorităţile. Mai mulți pompieri, polițiști și echipe medicale au fost trimiși la fața locului.
Opt persoane rănite au fost scoase de sub dărâmături, între care două s-ar afla în stare gravă. O alta a fost găsită fără viaţă.
- Un nou cutremur în Turcia, de peste 5 pe Richter, la 200 de kilometri vest de Gaziantep
- "Am pierdut numărătoarea cadavrelor.'' Cimitirele din Turcia și Siria au devenit neîncăpătoare. Trupurile...
- Un bloc de locuinţe cu 5 etaje din Istanbul s-a prăbuşit. O persoană scoasă moartă de sub dărâmături, alte...
Momentul prăbuşirii blocului cu cinci etaje din Istanbul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.
Ministrul justiției: "Cei responsabili vor fi traşi la răspundere"
"Doresc mila lui Dumnezeu pentru cetăţeanul care şi-a pierdut viaţa în urma prăbușirii unei clădiri în cartierul Küçükçekmece din Istanbul și le doresc o recuperare rapidă cetățenilor noștri răniți. O anchetă a fost demarată de către Procuratura din Küçükçekmece cu privire la incidentul care ne-a îndurerat pe toți și au fost chemaţi un procuror-șef adjunct, un procuror general și o comisie de experți formată din 3 persoane. Ancheta se desfășoară cu meticulozitate. Cei responsabili vor fi traşi la răspundere", a declarat ministrul Justiţiei Yilmaz Tunc.
Ministrul Mediului și Planificării Urbane din Turcia, Mehmet Ozhaseki declară că ultimul etaj al blocului ar fi fost construit în mod ilegal.
"Conform investigațiilor inițiale la fața locului, clădirea, care a fost construită în 1988, a fost construită fără a respecta standardele arhitecturale și inginerești, la construcția ei s-a folosit nisip de mare și s-a înțeles că în procesele ulterioare s-au făcut intervenții care ar fi perturbat statica clădirii", spune el.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰