Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care bloggerul rus sare în aer. Ultimele secunde din viaţa lui Vladlen Tatarski. Ruşii dau vina pe serviciile ucrainene

Momentul exploziei din Sankt-Petersburg - ultimele clipe din viaţa bloggerului militar rus Vladlen Tatarski - a fost surprins de camerele de supraveghere din interiorul cafenelei. Bloggerul pune bustul la loc, iar cineva din public îi pune o întrebare despre distrugerea podurilor din Ucraina, moment în care bomba este declanşată, iar bărbatul sare în aer.  Rusia dă vina pe agențiile de informații ucrainene pentru atentatul terorist. 

de Redactia Observator

la 04.04.2023, 10:21

Vezi și

Camerele de supraveghere au surprins atât momentul exploziei, într-o cafenea din Sankt-Petersburg, cât şi scenele de panică ce au urmat. Vloggerul cunoscut sub numele de Vladlen Tatarski a fost ucis pe loc, iar peste 30 de oameni au fost răniţi. Cu câteva minute mai devreme, acesta primise de la o tânără un pachet cu o statuetă care îl reprezenta. 

Anchetatorii ruşi afirmă că statueta conţinea exploziv, care a fost detonat de la distanţă. Femeia care adusese obiectul rămăsese în sală, dar nu pare să fi fost rănită. A fost arestată după câteva ore şi ar fi declarat că nu ştia că transportase o bombă. Momentul în care propagandistul primeşte cadou o statuetă de la o tânără blondă a fost şi el făcut public. Presa rusă scrie că în obiectul oferit erau ascunse 450 de grame de TNT. 

Cafeneaua în care a fost asasinat Tatarski nu a fost nici ea aleasă la întâmplare. A fost deţinută în trecut de Evgheni Prigojin, şeful organizaţiei de mercenari Wagner. După atacul din Sankt Petersburg, acesta s-a lăudat pe Telegram că a cucerit oraşul Bahmut şi a dedicat victoria victimei exploziei.

Pe numele lui adevărat Maxim Fomin, Tatarski era unul dintre cei mai populari bloggeri militari din Rusia Avea 560.000 de abonaţi pe canalul de Telegram şi călătorea des pe front alături de soldaţii lui Putin. Însă, În ultimele luni, el a criticat dur conducerea armatei, pe care a descris-o drept "o grămadă de idioţi nepregătiţi". 

Moartea vloggerului seamănă izbitor cu cea a Dariei Dughina, fiica ideologului naţionalist al preşedintelui rus. În august anul trecut, maşina ei a fost aruncată în aer la periferia Moscovei. Atacul îl viza pe tatăl ei, Aleksandr Dughin, însă el s-a urcat în ultimul moment într-un alt autoturism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Momentul în care bloggerul rus sare în aer. Ultimele secunde din viaţa lui Vladlen Tatarski. Ruşii dau vina pe serviciile ucrainene