Antena Meniu Search
x

Video Cuvintele care i-ar fi putut aduce sfârșitul vlogger-ului militar Vladen Tatarski. Cum a criticat conducerea armatei ruse

O explozie într-o cafenea din Sankt Petersburg l-a ucis pe unul dintre vloggerii lui Putin şi a rănit peste 30 de oameni. Vladen Tatarski a murit după ce o bombă ascunsă într-o statuetă care îl înfăţişa chiar pe el a fost detonată pe scenă şi a distrus localul. O activistă anti-război a fost arestată azi de poliţiştii ruşi, care o acuză că a acţionat la ordinele Ucrainei. Femeia susţine că ea doar a livrat un colet şi că totul este o înscenare. 

de Redactia Observator

la 03.04.2023, 21:21

Vezi și

Cel mai cunoscut vlogger militar al Rusiei a fost ucis în timp ce participa la o discuţie alături de mai mulţi susţinători ai războiului din Ucraina. Imaginile de pe camerele de supraveghere surprind exact momentul în care cafeneaua explodează. Urmează momente de panică, în care oameni plini de sânge ies în stradă.

Momentul în care propagandistul primeşte cadou o statuetă de la o tânără blondă a fost şi el făcut public. Presa rusă scrie că în obiectul oferit erau ascunse 450 de grame de TNT. 

Azi dimineaţă, poliţiştii au arestat-o pe cea care ar fi pus la cale atentatul. Daria Trepova are 26 de ani şi a mai fost reţinută la manifestaţii împotriva invaziei Ucrainei. O a doua suspectă, o femeie în vârstă de 40 de ani, a fost rănită şi este în spital. Atentatul nu a fost revendicat, dar ministerul rus de Externe susţine că vloggerul era pe lista neagră a Kievului. 

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt Kremlin: Forţele speciale ucrainene ar putea fi implicate în planificarea acestui atac terorist. Evident că este un atac terorist. 

Pe acelaşi subiect

Oficialii de la Kiev explică altfel asasinatul vloggerului militar rus

Dau vina pe luptele pentru putere de la Kremlin şi mişcările anti-Putin: "Păianjenii se mănâncă unul pe altul într-un borcan. Era doar o problemă de timp până când terorismul intern va deveni un instrument de luptă politică internă".

Pe numele lui adevărat Maxim Fomin, Tatarski era unul dintre cei mai populari bloggeri militari din Rusia

Avea 560.000 de abonaţi pe canalul de Telegram şi călătorea des pe front alături de soldaţii lui Putin. Însă, În ultimele luni, el a criticat dur conducerea armatei, pe care a descris-o drept "o grămadă de idioţi nepregătiţi". 

Vladlen Tatarski, blogger militar rus: Îi vom învinge pe toţi, îi vom ucide pe toţi, îi vom jefui pe toţi. Totul va fi exact aşa cum ne place. 

Cafeneaua în care a fost asasinat Tatarsky nu a fost nici ea aleasă la întâmplare. A fost deţinută în trecut de Evgheni Prigojin, şeful organizaţiei de mercenari Wagner. După atacul din Sankt Petersburg, acesta s-a lăudat pe Telegram că a cucerit oraşul Bahmut şi a dedicat victoria victimei exploziei. 

Evgheni Prigojin, liderul Wagner: Am ridicat un steag rusesc cu inscripţia "În memoria lui Vladen Tatarsky" pe clădirea Primăriei din Bahmut. Din punct de vedere legal, Bahmut a fost capturat. 

Moartea vloggerului seamănă izbitor cu cea a Dariei Dughina, fiica ideologului naţionalist al preşedintelui rus. În august anul trecut, maşina ei a fost aruncată în aer la periferia Moscovei. Atacul îl viza pe tatăl ei, Aleksandr Dughin, însă el s-a urcat în ultimul moment într-un alt autoturism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Cuvintele care i-ar fi putut aduce sfârșitul vlogger-ului militar Vladen Tatarski. Cum a criticat conducerea armatei ruse