Antena Meniu Search
x

Momentul în care o orchestră din Viena începe să cânte pentru a-i calma pe cei adăpostiți din calea teroriștilor. Video

Orchestra Filarmonicii din Viena a început să cânte, luni seară, pentru a-i calma pe oamenii adăpostiți în sala de spectacol, în timp ce afară, pe străzile orașului, polițiștii au pornit o vânătoare de teroriști.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.11.2020, 16:31

Momentul în care o orchestră din Viena începe să cânte pentru a-i calma pe spectatorii adăpostiți din calea teroriștilor
Momentul în care o orchestră din Viena începe să cânte pentru a-i calma pe spectatorii adăpostiți din calea teroriștilor - Captura YouTube/Twitter
  • Cel puțin patru persoane au fost ucise și mai multe au fost rănite în atacul terorist de luni seară, de la Viena.
  • Mai multe persoane au fost surprinse de atac într-o sală de spectacol, unde s-au baricadat pentru propria lor siguranță.

Orchestra a început să cânte după ce mai mulți polițiști le-au cerut spectatorilor și muzicanților să se baricadeze în clădire, la scurt timp după declanșarea atacurilor teroriste. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O filmare postată pe Internet surprinde momentul în care spectatorii îngroziți urmăresc în liniște orchestra Operei de Stat din Viena interpretând melodia Gott erhalte Franz den Kaiser (Doamne, păzește-l pe împăratul Francisc - n.r.), care a fost folosită ca imn al Imperiului Austriac în secolele XIX și începutul secolului XX.

„Poliția ne-a ținut în siguranță în interiorul operei. În timp ce așteptam, unii membri ai orchestrei filarmonice au început să cânte. Niciun atac nu va opri muzica la Viena”, a povestit Barbara Lovett, care se afla în acel moment în sală, potrivit Daily Mail.

Cel puțin patru persoane au fost ucise și alte 17 au fost rănite în atacul terorist de luni seară de la Viena. Unul dintre atacatori, un tânăr de 20 de ani născut în Austria, însă cu origini albaneze, a fost ucis de forțele de ordine. 14 oameni au fost reținuți după atentatele de luni seară.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Momentul în care o orchestră din Viena începe să cânte pentru a-i calma pe cei adăpostiți din calea teroriștilor. Video