Antena Meniu Search
x

Atac terorist în Viena. Rabin: ”Mulți tineri erau la terase. Aceasta este ultima seară înainte de lockdown”

Atacul de luni seară din centrul Vienei, vine în ajunul unor noi restricții impuse de autoritățile austriece, pe fondul pandemiei de coronavirus. Începând de la miezul nopții toate barurile și restaurantele din Austria vor fi închise pentru următoarele patru săptămâni.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.11.2020, 08:58

Atac terorist în Viena. Rabin: ”Mulți tineri erau la terase. Aceasta este ultima seară înainte de lockdown” Vezi și
  • Austria intră de marți, 3 noiembrie, într-un lockdown pe timp de noapte între orele 20.00 și 06.00, pe fondul pandemiei de coronavirus.
  • Mulți tineri se aflau la terase în momentul atacului terorist.

Rabinul Schlomo Hofmeister a declarat pentru The Associated Press că a văzut de la fereastra casei sale cel puțin o persoană trăgând cu arma asupra oamenilor care stăteau la terasele localurilor. 

"Au tras în rafale chiar în afara clădirii noastre", a spus Hofmeister. "Toate aceste baruri au mese afară. Această seară este ultima seară înainte de blocare", a adăugat el, potrivit Daily Mail.

„Începând cu miezul nopții, toate barurile și restaurantele vor fi închise în Austria pentru următoarele patru săptămâni, și o mulțime de oameni ar fi dorit probabil să folosească această ocazie pentru o ultimă ieșire”, a mai spus rabinul.

Pe Internet au apărut mai multe filmări cu oameni care fug din calea atacatorilor și încearcă să găsească adăpost.

Mai multe persoane au fost ucise și 15 au fost rănite, dintre care șapte grav, în atacul armat din Viena.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat un lockdown pe timp de noapte între orele 20.00 și 06.00, cu câteva excepții. Cafenelele și restaurantele vor putea vinde doar produse ce pot fi luate la pachet; alte locuri cum ar fi săli de sport, muzee și teatre vor fi închise. 

Școlile, magazinele și saloanele de coafor vor rămâne deschise. Noile măsuri se vor aplica de marți până la sfârșitul lunii noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Atac terorist în Viena. Rabin: ”Mulți tineri erau la terase. Aceasta este ultima seară înainte de lockdown”