Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care o rachetă cade în nordul R.Moldova. Localnicii au auzit două explozii puternice

În apropierea oraşului Briceni din Republica Moldova, centru administrativ al raionului cu acelaşi nume care se învecinează cu Ucraina, a fost descoperită o rachetă într-o livadă, a anunţat luni Ministerul Afacerilor Interne (MAI) de la Chişinău, citat de Ziarul de Gardă, potrivit Agerpres.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 05.12.2022, 18:11

Vezi și

Dispozitivul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliţiei de frontieră, care, din cauza bombardamentelor ruseşti asupra Ucrainei din cursul zilei, şi-a intensificat gradul de atenţie, au anunţat forţele de ordine moldovene, care nu precizează despre ce fel de rachetă este vorba, dar media moldovene lasă să se înţeleagă că ar fi una rusească. Presa din Republica Moldova a făcut publice şi primele imagini cu momentul în care rachete loveşte teritoriul moldovenesc.

Localnicii spun că au auzit două explozii puternice

"În conformitate cu planurile de acţiune ale MAI, poliţia de frontieră a intensificat patrulele şi a ridicat gradul de atenţie în zona Inspectoratelor Briceni şi Ocniţa. În acest moment, zona în care a fost descoperita racheta a fost izolată de patrule ale forţelor de ordine şi poliţiei de frontieră. La faţa locului sunt aşteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh şi IGSU", a anunţat MAI într-un comunicat.

Localnicii spun că au auzit două explozii puternice, potrivit unor mesaje pe reţelele de socializare, preluate de portalul Ştiri.md. La sfârşitul lunii octombrie, o rachetă rusească doborâtă de sistemul de antiaerian al Ucrainei a căzut pe teritoriul Republicii Moldova, în localitatea Naslavcea, raionul Ocniţa. Geamurile mai multor locuinţe au fost sparte. Incidentul nu s-a soldat cu victime, aminteşte Ziarul de Gardă.

După acest incident, Ministerul de Externe de la Chişinău a declarat "persona non grata" un reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse din Republica Moldova. Ca represalii, Rusia a răspuns similar la 9 noiembrie, declarând "persona non grata" un angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova.

În acelaşi timp, reprezentanţii companiei Moldelectrica au avertizat luni asupra unor posibile "perturbări în sistemul electroenergetic" al republicii, menţionând că sunt posibile deconectări ale energiei electrice în contextul unui atac masiv rusesc cu rachete asupra Ucrainei, conform aceluiaşi ziar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Stiri externe » Momentul în care o rachetă cade în nordul R.Moldova. Localnicii au auzit două explozii puternice