Antena Meniu Search
x

Prima navă cu cereale ucrainene a plecat din Odessa. Duce porumb în Liban, țară unde oamenii se bat pentru pâine. VIDEO

Prima navă care transportă cereale ucrainene a pornit luni din portul Odessa în urma unui acord internațional susținut de ONU și Turcia, relatează AP. Război Rusia - Ucraina, ziua 159 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 01.08.2022, 13:29

Vezi și

Sunt speranțe că acordul va relaxa criza alimentară globală, permițând unei cantități mari de cereale ucrainene să ajungă pe piața internațională. Nava cargo Razoni, sub pavilion Sierra Leone, a părăsit Odessa cu destinația Liban, a declarat ministerul turc al apărării. Potrivit ONU, nava transportă peste 26.000 de tone de porumb.

Potrivit dispozitivului de urmărire a navelor pe mare, Razoni a părăsit încet portul Odessa alături de un remorcher. Nava va ajunge marți la Istanbul, unde va fi inspectată, înainte de a-și continua drumul.

Porumbul se îndreaptă către Liban, unde pâinea este raționalizată iar oamenii stau ore întregi la coadă. Țara din Orientul Mijlociu a fost lovită de una dintre cele mai grave crize economice din lume din ultimii 150 de ani, potrivit Băncii Mondiale.

În 2020 o explozie devastatoare produsă în portul principal din Beirut a zgududuit capitala Libanului și a distrus silozuri de cereale. Câteva dintre ele, distruse parțial, s-au prăbușit duminică în urma unui incendiu izbucnit acum o săptămână.

Rusia și Ucraina au semnat în iulie acorduri separate cu Turcia și ONU, care permit exportul a 22 de milioane de tone de cereale și alte bunuri agricole care au rămas blocate în porturile Mării Negre din cauza războiului declanșat de Rusia. Acordurile permit și Rusiei să exporte cereale și îngrășăminte, inițial blocate de sancțiuni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Prima navă cu cereale ucrainene a plecat din Odessa. Duce porumb în Liban, țară unde oamenii se bat pentru pâine. VIDEO