Antena Meniu Search
x

Momentul în care racheta S-200 loveşte oraşul rusesc Taganrog. 15 oameni au fost răniți în urma exploziei

Momentul în care racheta loveşte o cafenea şi un muzeu din oraş a fost surprins de o cameră de bord, aşa cum se vede într-un videoclip publicat pe Twitter. Ministerul rus al Apărării susţine însă că rachetă ucraineană S-200 a fost doborâtă deasupra oraşului, deşi iniţial au spus că aceasta a fost interceptată în aer, dar resturile au avariat mai multe clădiri şi s-au înregistrat răniţi în rândul civililor.

de Redactia Observator

la 28.07.2023, 22:09

Momentul în care racheta S-200 loveşte oraşul rusesc Taganrog. 15 oameni au fost răniți în urma exploziei

Circa 15 persoane au fost rănite în urma unei explozii survenite vineri în oraşul rus Taganrog, situat pe ţărmul Mării Azov aproape de graniţa cu Ucraina. Momentul exploziei a fost publicat într-un videoclip publicat pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Momentul în care racheta S-200 loveşte oraşul rusesc Taganrog

Ministerul rus al Apărării susţine însă că rachetă ucraineană S-200 a fost doborâtă deasupra oraşului, deşi iniţial au spus că aceasta a fost interceptată în aer, iar resturile au avariat mai multe clădiri şi au făcut victime în rândul civililor.

Pe acelaşi subiect

"Regimul de la Kiev a efectuat un atac terorist cu o rachetă antiaeriană S-200 modificată pentru a ataca infrastructura rezidenţială a oraşului Taganrog, în regiunea Rostov", a transmis Ministerul rus al Apărării, scrie Agerpres. Potrivit acestuia, racheta a fost interceptată de către antiaeriana rusă, dar resturi ale acesteia au căzut peste zone locuite ale oraşului şi au provocat astfel victime la sol.

Guvernatorul regiunii Rostov-pe-Don, Vasili Golubev, a anunţat iniţial o explozie provocată de o rachetă căzută în apropierea unei cafenele din Taganrog şi rănirea a 15 persoane lovite de cioburile geamurilor sparte. El a precizat ulterior că nouă persoane au fost spitalizate cu răni de gravitate uşoară sau medie.

După anunţul iniţial despre racheta doborâtă deasupra acestui oraş, Ministerul rus al Apărării a revenit cu o nouă declaraţie în care menţionează că încă o rachetă ucraineană a fost doborâtă în apropierea aceleiaşi localităţi, iar resturile acestei rachete au căzut într-o zonă nelocuită.

Oraşul Taganrog se află la circa 50 de kilometri de frontiera ucraineană, pe drumul către portul ucrainean Mariupol ocupat de trupele ruse după un asediu devastator anul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Momentul în care racheta S-200 loveşte oraşul rusesc Taganrog. 15 oameni au fost răniți în urma exploziei