Antena Meniu Search
x

Ruşii au măcelărit o coloană ucraineană în 2 minute. Au atacat 7 blindate cu tot arsenalul. VIDEO

Război în Ucraina. Sursele ruse distribuie masiv pe conturile de social media imagini cu un atac eşuat al ucrainenilor pe frontul din Zaporojie, lângă satul Robotîne. Potrivit filmării, ruşii au distrus o coloană de 6-7 vehicule blindate de luptă şi de transport ale ucrainenilor. 

de Redactia Observator

la 28.07.2023, 17:02

Vezi și

Atacul respins de ruşi ar fi avut loc pe 27 iulie. O coloană de BMP-uri ucrainene trece peste un câmp minat de lângă tranșeele rusești și declanșează un răspuns furibund al ruşilor. Forţele Moscovei distrug blindatele în câteva minute cu lovituri de artilerie, rachete antitanc (ATGM) şi chiar drone kamikaze Lancet. La un moment dat dintr-un vehicul de luptă sar mai mulţi soldaţi care se răspândesc pe câmp în timp ce ruşii continuă să atace coloana. 

"Conform informațiilor preliminare, formațiunile ucrainene au pierdut până la 15 tancuri, vehicule de luptă de infanterie și vehicule blindate de transport de trupe. Acum situația din zonă s-a stabilizat" susţine bloggerul militar rus Rybar, bine conectat la informaţiile de pe front. Este neclar dacă aceste pierderi au fost înregistrare doar joi sau în ultimele zile de când ucrainenii ar fi declanşat faza principală a ofensivei. Kievul nu a confirmat în mod oficial această nouă etapă de ofensivă.

În ciuda pierderilor, ucrainenii au avansat în Zaporojie 

Deşi ar fi suferit pierderi pe axa Melitopol, ucrainenii ar fi avansat totuşi în această zonă potrivit unor surse ruse şi ucrainene. O altă filmare distribuită de ruşi arată un blindat ucrainean într-o poziţie avansată, între satele Robotîne și Verbove, în apropiere de locul unde ruşii au instalat dinţi de dragon pentru a bloca înaintarea tancurilor, considerată prima linie de apărare rusă.  

Pe acelaşi subiect

Armata ucraineană nu a făcut oficial comentarii despre progrese în apropiere de Robotîne sau înspre Urojaine. Statul Major a spus doar că "forţele ucrainene continuă să conducă operațiuni ofensive pe axele Melitopol și Berdiansk, consolidându-și pozițiile". În timp ce contraofensiva Kievului pare să se intensifice, armata a anunţat doar cucerirea satului satului Staromaiorske din regiunea Doneţk, la nord-est de regiunea Zaporojie, situat în apropierea graniţei administrative a celor două provincii ucrainene.

Ucraina şi-a început contraofensiva terestră la începutul lunii iunie. În prezent, forţele ucrainene atacă în trei sectoare ale liniei frontului: la Bahmut, în est, în zona Staromaiorske, în sud-est, şi în Zaporojie, în sud. 

Rusia încearcă să distragă atenţia Kievului de la ofensiva sa printr-o desfăşurare masivă în est

Armata rusă a concentrat circa 100.000 de oameni şi aproximativ 1.000 de tancuri în apropiere de Lîman şi Kupiansk pentru a forţa Ucraina să trimită în partea de nord-est a frontului o parte din trupele pe care intenţionează să le desfăşoare în sud, a declarat vineri într-un interviu acordat EFE colonelul ucrainean în rezervă Serghi Grabski, relatează Agerpres. "Rusia se foloseşte de tacticile sale tradiţionale pentru a distrage atenţia forţelor armate ucrainene, concentrate acum în sud", afirmă Grabski.

Colonelul în rezervă a amintit că numărul de trupe ruseşti care - potrivit estimărilor făcute publice recent de Ministerul Apărării ucrainean - sunt concentrate în zona Lîman-Kupiansk se apropie de cei 160.000 de soldaţi şi 1.200 de tancuri mobilizate de Moscova în momentul declanşării invaziei la 24 februarie 2022.

Cu toate acestea, a precizat Grabski, Rusia nu a reuşit să forţeze Ucraina să îşi schimbe planurile şi să-şi neglijeze contraofensiva în sud, întrucât Ucraina este capabilă să îşi menţină poziţiile doar cu "rezervele sale tactice" şi fără a fi nevoită să îşi folosească "rezervele operaţionale" în această zonă a frontului.

"(Ruşii) au avansat lent, au câştigat nişte teritoriu şi au străpuns apărarea ucraineană pe o distanţă de aproximativ trei sau patru kilometri, dar, din punct de vedere strategic, această operaţiune de diversiune nu şi-a atins obiectivele", spune expertul citat.

Grabski subliniază, de asemenea, că în satul Karmazinivka, la sud-est de Kupiansk şi la nord-est de Lîman, forţele ucrainene au blocat avansul rusesc şi chiar au forţat trupele de ocupaţie să se retragă de pe poziţiile lor. "Frontul este acum stabilizat", a conchis ofiţerul în rezervă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ruşii au măcelărit o coloană ucraineană în 2 minute. Au atacat 7 blindate cu tot arsenalul. VIDEO