Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care starul TV Ksenia Sobciak, bănuită că e fina lui Putin, fuge în Lituania

Fiica fostului mentor politic al lui Vladimir Putin, starul TV Ksenia Sobciak, a denunţat miercuri seara un "raid împotriva redacţiei sale", după ce a fost vizată de o anchetă judiciară pentru extorcare de fonduri care a determinat-o să se refugieze în Lituania, via Belarus, transmite Agerpres. Ksenia Sobciak este bănuită că ar fi fina liderului de la Kremlin, deși familia a negat acest lucru. Cu toate acestea, Vladimir Putin o știe de când era mică.

de Redactia Observator

la 27.10.2022, 14:11

"Este evident că e vorba de un raid împotriva redacţiei mele, ultima redacţie liberă din Rusia, care trebuie reprimată", a afirmat ea pe reţelele sociale, în prima sa reacţie, adăugând totodată că "speră că nu va fi cazul şi că aceasta este doar o neînţelegere". Potrivit agenţiei de presă TASS şi canalului de ştiri RT, fosta candidată la alegerile prezidenţiale ruse din 2018 este vizată de o anchetă pentru extorcare de fonduri, ca şi fostul său director comercial şi un fost redactor-şef al Tatler, o revistă de modă.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, domiciliul Kseniei Sobciak "a fost percheziţionat miercuri dimineaţa". "Directorul nostru comercial Kirill Suhanov a fost arestat", a deplâns miercuri seara Ksenia Sobciak în mesajul său. (...) "sper că acum ei vor clarifica totul rapid", a adăugat ea, vorbind despre "un fel de nonsens".

Suhanov şi Armian Kuzmin, fostul redactor-şef al Tatler, au fost arestaţi miercuri şi deferiţi justiţiei, care a ordonat plasarea lor în detenţie până în decembrie, potrivit RIA Novosti. Puţin mai târziu miercuri, o sursă din cadrul poliţiei de frontieră lituaniene a declarat pentru AFP că Sobciak Ksenia se află în Lituania. "Ea a sosit în Lituania cu un paşaport israelian", a declarat această sursă.

Ksenia Sobciak, 40 de ani, "a fugit din Rusia în timpul nopţii", a anunţat tot miercuri o sursă din cadrul poliţiei ruse pentru TASS, care a adăugat că Sobciak a trecut prin Belarus.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tot potrivit TASS, dosarul vizează o tentativă de extorcare de fonduri de la Rostec, companie de stat ce fabrică şi exportă produse industriale destinate în special sectorului militar. Un astfel de delict este pasibil de o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

Ksenia Sobciak, a cărei familie e apropiată de Putin, a condamnat invazia în Ucraina

Ksenia Sobciak face parte din opoziţia politică rusă de mai mulţi ani, chiar dacă detractorii săi o acuză că ea menţine relaţii cu Kremlinul.

În ultimele luni, Ksenia Sobciak a criticat intervenţia militară rusă în Ucraina de mai multe ori, pe canalul său de pe YouTube.

Mii de ruşi şi-au părăsit ţara de la începutul ofensivei în Ucraina, la sfârşitul lui februarie, înaintea unui al doilea val de plecări generat de anunţarea mobilizării parţiale, pe 21 septembrie. Opoziţia rusă s-a redus în ultimele luni în mod considerabil, majoritatea membrilor săi fiind deja în exil sau la închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Momentul în care starul TV Ksenia Sobciak, bănuită că e fina lui Putin, fuge în Lituania