Antena Meniu Search
x

Blitzkrieg-ul lui Vladimir Putin în Ucraina. Momentul în care trupele ruse intră în orașul Herson

Armata rusă a reluat noaptea trecută asaltul asupra oraşului ucrainean Herson, situat în sudul ţării şi la nord de Crimeea. Guvernatorul regional a scris pe Facebook că trupele ruse au intrat în districtul Shumensky fără să deschidă focul. În alte părți ale orașului au fost semnalate schimburi de focuri. Pe străzi au fost filmați soldați ruși. 

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 10:44

Vezi și

Trupele ruse au intrat în Herson în sudul Ucrainei au relatat mai mulți jurnaliști occientali pe Twitter citând mărturii de la fața locului și postând imagini cu soldați ruși surprinși pe străzile din oraș. 

Armata rusă a ajuns la porţile oraşului Herson, a declarat primarul acestui oraş anterior, în noaptea de luni spre marţi, potrivit AFP. "La porţile Hersonului, armata rusă a instalat puncte de control. Este dificil de spus cum va evolua situaţia", a scris pe pagina sa de Facebook primarul Hersonului, Igor Kolihaev, adăugând că "Hersonul este şi rămâne ucrainean". "Hersonul rezistă!", a declarat el.

Blitzkrieg-ul lui Vladimir Putin în Ucraina

Armata rusă plănuia să cucerească oraşele cheie ale Ucrainei, Kiev, Harkov şi Herson, într-o "operaţiune specială" de două zile, dar blitzkrieg-ul lui Vladimir Putin a eşuat lamentabil, pentru că în cinci zile armata ucraineană a respins toate atacurile inamice asupra acestor oraşe, a relatat luni agenţia de presă Unian, citând surse din cadrul serviciilor secrete ucrainene, potrivit Agerpres

Pe acelaşi subiect

Totodată, guvernatorul regional din oraşul Ohtirka (situat în nord-estul regiunii Sumî), Dmitro Jiviţki, a scris pe Facebook că peste 70 de militari ucraineni au fost ucişi când trupele ruse au bombardat baza militară din oraş, potrivit Reuters. Potrivit unei estimări a ONU, UE trebuie să se pregătească pentru o criză umanitară "de proporţii istorice" în Ucraina.

Trupele ruse din Extremul Orient vor fi mutate mai aproape de Europa

Trupele ruse cu baza în Extremul Orient al Federaţiei Ruse vor desfăşura exerciţii în regiunea Astrahan care se află la frontiera între Europa şi partea asiatică a Rusiei, a anunţat marţi districtul militar estic al acestei ţări, informează Interfax şi Reuters. Trupele vor fi antrenate în deplasări pe distanţe lungi ale unităţilor militare, alături de alte sarcini, a precizat comandamentul districtului.

Forţele militare ruse au lansat joia trecută o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei, terestră, aeriană şi navală, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, comasând iniţial circa 100.000 de soldaţi la frontierele sale estice pentru exerciţii.

Ofensiva rusă către Kiev a avansat ”slab” în ultimele 24 de ore

Ofensiva rusă către Kiev a avansat slab în ultimele 24 de ore din cauza dificultăţilor logistice, iar armata rusă şi-a intensificat atacurile de artilerie la nord de capitala Ucrainei şi în apropiere de Harkov şi Cernigov, arată ultima actualizare făcută de serviciile de informaţii britanice.

Ministerul Apărării de la Londra, citat marţi de Reuters, afirmă totodată că folosirea artileriei grele în zone urbane dens populate "creşte cu mult riscul" de a face victime civile. "Rusia nu a reuşit să obţină controlul asupra spaţiului aerian al Ucrainei, ceea ce a determinat reorientarea către operaţiunile de noapte în încercarea de a-şi reduce pierderile", indică informaţiile obţinute de britanici, pe care Reuters nu a reuşit să le verifice imediat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Blitzkrieg-ul lui Vladimir Putin în Ucraina. Momentul în care trupele ruse intră în orașul Herson