Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care un nigerian e ucis în bătaie pe o stradă din Italia, filmat de o moldoveancă: "Eram împietrită de frică". Soţia bărbatului, revoltată că nimeni nu a intervenit

Scene de o violenţă ieşită din comun a avut loc pe o stradă din Italia, vineri, 30 iulie. Un nigerian în vârstă de 39 de ani a fost omorât în bătaie în Civitanova, în regiunea Marche din centrul Italiei.

de Redactia Observator

la 02.08.2022, 10:17

Vezi și

Deşi mai multe persoane au asistat la întreaga scenă, nimeni nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbat. Una dintre cele cinci persoane care au filmat este o tânără moldoveancă în vârstă de 28 de ani. "Eram terorizată în fața acelei scene în care acel bărbat îl bătea pe vânzătorul ambulant, împietrită de frică. Am filmat totul cu telefonul mobil pentru a-i arăta mamei mele, am filmat îngrozită", a declarat tânăra moldoveancă poliţiei, potrivit presei italiene.

Clipul filmat de aceasta a devenit viral pe reţelele de socializare, dar mai important de atât a devenit una dintre probele principale ale poliţiei italiene. "Am reconstituit dinamica atacului. Ne-a fost de mare ajutor", a declarat unul dintre anchetatori.

Soţia lui Alika Ogorchukwu nu înţelege de ce nimeni nu a intervenit

Charity, soţia vânzătorului ambulant nigerian Alika Ogorchukwu, nu-şi revine din şoc. Femeia, în vârstă tot de 39 de ani, nu îşi explică de ce niciunul dintre martorii atacului brutal nu a intervenit pentru a-i salva soţul. "Clipul acela e groaznic. Erau atât de mulţi oameni în jur, de ce nu a intervenit nimeni? Nu am putut să mă uit la tot clipul. În momentul în care bărbatul acela îi dă cu pumnii în gât, am întors capul. Acum vreau dreptate, am nevoie de dreptate", a declarat Charity pentru Corierre.

Pe acelaşi subiect

"Alika a fost un tată minunat. A făcut totul pentru familie şi pentru copiii lui, a făcut în aşa fel încât să nu ne lipsească nimic. Venea mereu cu îngheţată, copiii abia îl aşteptau să se întoarcă de la muncă", mai spune femeia cu lacrimi în ochi. Charity şi Alika au împreună un fiu de 8 ani, dar bărbatul mai avea un copil dintr-o altă relaţie, precum şi o nepoţică în vârstă de 10 ani pe care o creştea ca pe fiica lui.

Sute de oameni au ieşit în stradă şi cer să se facă dreptate

Faptul că nimeni nu a intervenit în timpul atacului îi şochează pe mulţi italieni, iar, potrivit AFP, unii cred că contextul ar fi fost diferit dacă victima ar fi fost albă. Potrivit poliţiei, nu există indicii că ar fi fost un atac rasist. Victima ar fi cerut bani de la atacator, declanşând o reacţie violentă din partea acestuia din urmă.

Sâmbătă, sute de oameni care fac parte din comunitatea locală nigeriană au ieșit pe străzile din Civitanova Marche, în regiunea Marche, pentru a cere dreptate. Atacul a fost condamnat și de politicienii italieni.

Enrico Letta, liderul Partidului Democrat de stânga, a spus că ceea ce s-a întâmplat a fost  „înspăimântător”. "Ferocitate nemaiauzită. Indiferență răspândită. Nu poate exista nicio justificare", a scris el într-un tweet, potrivit BBC. Liderul de dreapta Matteo Salvini și-a exprimat, de asemenea, indignarea față de cele întâmplate, spunând că „securitatea nu are culoare”. Regiunea Marche, unde au avut loc evenimentele, intenţionează să introducă o acţiune civilă în cazul unui proces.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Momentul în care un nigerian e ucis în bătaie pe o stradă din Italia, filmat de o moldoveancă: "Eram împietrită de frică". Soţia bărbatului, revoltată că nimeni nu a intervenit