Antena Meniu Search
x

Momentul în care un pod se rupe în două din cauza căldurii extreme, în China

Momente şocante în sudul Chinei, după ce un pod din oraşul Quanzhou, provincia Fujian, se sfărâmă din cauza temperaturilor ridicate, în urma unui val de căldură extremă care a cuprins aproape toată ţara.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 28.07.2022, 11:58

Captură video
Momentul în care un pod se rupe în două din cauza căldurii extreme, în China - Captură video

În condițiile în care China se confruntă cu temperaturi caniculare, o înregistrare a unui pod cae se destramă din cauza condițiilor meteorologice extreme a devenit virală pe rețelele de socializare. Temperatura înregistrată în termometre la momentul respectiv era de peste 40 d grade Celsius. Potrivit CNN, clipul a fost filmat pe 23 iulie.

Un clip distribuit de NowThis News pe Twitter arată podul din Qianzhou cedând sub căldura intensă din ziua respectivă. Potrivit publicației, podul era vechi de 20 de ani. De altfel, localnicii au fost cei care au adunat bani pentru a construi podul în urmă cu 30 de ani, iar drumul de ciment de pe acesta a fost construit în 2002.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În urmă cu aproximativ două săptămâni, în China au fost raportate temperaturi record. Persoane din mai multe provincii au ajuns la spital cu insolaţie ori după ce au leşinat de căldură. Nu doar canicula provoacă daune de neimaginat. Potrivit Indian Express, evenimentele meteorologice extreme se pot datora schimbărilor climatice. Aerul mai cald are capacitatea de a stoca mai multă apă, ceea ce duce la rafale de nori și inundații mai mari. Sute de mii de persoane din centrul-sudul Chinei au fost deja strămutate din cauza inundațiilor.

În luna februarie a acestui an, un alt videoclip în care un pod era măturat de ape după ce o furtună – Franklin – a lovit Marea Britanie a ajuns vial pe rețelele de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Momentul în care un pod se rupe în două din cauza căldurii extreme, în China