Antena Meniu Search
x

Hamas i-ar fi drogat pe ostatici ca să pară "fericiţi" la eliberare, acuză Israelul. Războiul s-a mutat în sudul Fâşiei Gaza

Război Israel - Hamas. Trupele israeliene continuă să înainteze în Fâşia Gaza. După o noapte de bombardamente asupra oraşului Khan Younis, armata spune că ieri a fost cea mai intensă zi de lupte încă de la începerea conflictului.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 06.12.2023, 08:47

Vezi și

În tot acest timp, Netanyahu s-a întâlnit cu familiile celor care nu au reuşit să scape din mâinile Hamas. Premierul le-a spus rudelor că nu există nicio posibilitate în acest moment să-i aducă pe toți acasă, declaraţie ce a stârnit furie în rândul celor prezenţi.

Israelul apelează însă la o soluţie radicală ca să scape de terorişti. Potrivit Wall Street Journal, militarii sunt gata să inunde tunelurile folosite de terorişti.

IDF acuză: Hamasul îi droghează pe ostatici

Combatanţi din cadrul mişcării islamiste palestiniene Hamas au drogat ostatici înainte de a-i elibera, în timpul armistiţiului din Războiul din Fâşia Gaza, pentru ca aceştia să aibă un aer ”liniştit şi fericit”, cu calmante de tip clonazepam, acuză marţi în Parlament o reprezentantă a Ministerului israelian al Sănătăţii, Hagar Mizrahi, fără să precizeze dacă acest lucru a fost stabilit pe baza unor analize sanguine sau mărturii, relatează AFP.

Pe acelaşi subiect

Şefa Direcţiei de Medicină Generală Hagar Mizrahi a declarat în Parlament că calmante de tip clonazepam - cunoscute sub numele de Clonex în Israel - le-au fost date unor persoane luate ostatice în timpul atacului sângeros al Hamas în Israel la 7 octombrie.

”Ei le-au dat pastile de Clonex pentru ca să pară liniştiţi şi fericiţi înainte de a-i preda (Comitetului Internaţional al) Crucii Roşii”, a declarat el în faţa membrilor Comisiei Sănătăţii.

Ea nu a precizat dacă acest lucru a fost stabilit în baza unor analize sanguine sau unor mărturii. ”Ei le-au dat să mănânce un pic mai mult chiar înainte de eliberare, pentru ca să iasă din captivitate într-o fromă mai bună”, a adăugat ea.

O săptămână de armistiţiu a permis eliberarea a 105 ostatici - dintre care 80 sunt israelieni - în schimbul eliberării a 240 de deţinuţi palestinieni încarceraţi în Israel, în cadrul unui acord între israel şi Hamas, încheiat sub egida Qatarului, principalul mediator. Alţi cinci ostatici au fost eliberaţi înaintea armistiţiului. Potrivit armatei israeliene, 138 de persoane sunt ţinute în continuare ostatice în Fâşia Gaza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri externe » Hamas i-ar fi drogat pe ostatici ca să pară "fericiţi" la eliberare, acuză Israelul. Războiul s-a mutat în sudul Fâşiei Gaza