Antena Meniu Search
x

Rusia: Ucraina a încercat să-l asasineze pe Putin cu drone. Preşedintele rus nu se afla la Kremlin, Moscova ameninţă cu o ripostă

Kievul a încercat să lovească noaptea trecută Kremlinul cu drone, dar atacul a fost respins cu succes, a declarat miercuri serviciul de presă al Kremlinului, citat de TASS. Potrivit Ria, Moscova consideră  acțiunile Ucrainei drept un act terorist planificat și o tentativă de asasinat asupra președintelui înainte de Ziua Victoriei și a paradei de pe 9 mai. Partea rusă își rezervă dreptul de a răspunde la acest atac unde și când crede de cuviință, mai anunţă Kremlinul. Kievul susţine că Ucraina nu este implicată în acest presupus atac.

de Redactia Observator

la 03.05.2023, 16:25

Kievul a încercat să lovească Kremlinul cu drone. "Putin nu se afla la Kremlin, este în siguranţă"
Kievul a încercat să lovească Kremlinul cu drone. "Putin nu se afla la Kremlin, este în siguranţă" - Profimedia Images

Rusia susţine că două drone ucrainene au atacat Kremlinul noaptea trecută. Dronele au fost doborâte fără a face victime sau pagube materiale la Kremlin. Moscova spune că a fost un atac terorist și un atentat la viața lui Putin. Rusia mai transmite că își rezervă dreptul de a răspunde când și cum consideră de cuviință.

Putin nu se afla la Kremlin în momentul tentativei de atac cu drone ucrainene, a spus azi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti. Putin lucrează astăzi de la reședința sa de lângă Moscova, în Novo-Ogaryovo, a declarat Peskov.

"Noaptea trecută, regimul de la Kiev a încercat să lovească cu vehicule aeriene fără pilot reședința de la Kremlin a președintelui Federației Ruse", a anunţat azi Kremlinul. Potrivit serviciului de presă de la Kremlin, citat de presa rusă "două drone erau îndreptate spre Kremlin". "Ca urmare a acțiunilor întreprinse în timp util de armată și de serviciile speciale de radar, dispozitivele au fost anihilate", a subliniat Kremlinul.

Kremlin: Rusia își rezervă dreptul de a răspunde unde și când consideră de cuviință

Pe acelaşi subiect

"Nu au existat victime sau pagube materiale în urma căderii lor și a împrăștierii fragmentelor pe teritoriul Kremlinului", a adăugat serviciul de presă al Kremlinului. Planurile de a organiza o paradă în Piața Roșie pe 9 mai rămân, a mai spus Peskov.

Kremlinul consideră tentativa de atac drept un act terorist planificat și un atentat la viața președintelui Federației Ruse. "Considerăm aceste acțiuni drept un act terorist planificat și un atentat la viața președintelui Federației Ruse, desfășurat înainte de Ziua Victoriei, parada de 9 mai, la care este planificată și prezența invitailor străini".

Rusia își rezervă dreptul de a răspunde unei tentative de atac asupra Kremlinului unde și când consideră de cuviință, a adăugat Kremlinul. Marți, Vladimir Putin a fost la Sankt Petersburg. Miercuri, Putin a lucrat de la reședința Novo-Ogaryovo de lângă Moscova, unde, s-a întâlnit cu guvernatorul regiunii Nijni Novgorod, Gleb Nikitin.

Potrivit Bild, serviciile secrete ucrainene ar fi încercat pe 21 aprilie să-l asasineze pe președintele rus Vladimir Putin cu o dronă kamikaze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Rusia: Ucraina a încercat să-l asasineze pe Putin cu drone. Preşedintele rus nu se afla la Kremlin, Moscova ameninţă cu o ripostă