Antena Meniu Search
x

Atacul armat din Canada, soldat cu cel puțin 18 morți, cel mai grav din ultimii 30 de ani

Sfârşit de săptămână negru în Canada. Un tehician dentar, deghizat în poliţist, a ucis cel puţin 18 oameni şi a ţinut tot estul ţării în teroare mai bine de 12 ore.

de Redactia Observator

la 20.04.2020, 23:56

Vezi și
  • Atacatorul ar fi fost ucis după aproximativ 12 ore.
  • Atacatorul s-a deghizat în polițist pentru a acționa în liniște.

Printre victime se numără şi un agent de poliţie, o tânără de numai 23 de ani. Motivele atacului sunt încă necunoscute. Atacatorul a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia.

Canada nu a mai trăit un asemenea masacru de 30 de ani.

Deghizat în poliţist, Gabriel Wortman, un tehnician dentar în vârstă de 51 de ani, a semănat moarte şi teroare în mai multe orăşele din Noua Scoţie.

Primele patru victime au fost găsite într-o locuinţă din Portapique, la 100 de kilometri de Halifax. Printre ele, erau fosta lui iubită, un tânăr şi o poliţistă care a încercat să intervină.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Deghizat în agent de poliţie, atacatorul şi-a continuat planul criminal. Şi-a modificat chiar şi maşina pentru a trece drept poliţist. Numărul victimelor este încă neclar. Bărbatul a trecut din oraş în oraş şi a deschis focul la întâmplare, spun anchetatorii.

Un localnic spune că "am auzit împuşcăturile şi m-am uitat afară şi am văzut un bărbat care alerga dintr-o parte în alta în ceea ce părea a fi un vehicul de poliţie".

Ca să îşi ascundă urmele, bărbatul a incendiat câteva locuinţe şi mai multe maşini. 12 ore atacatorul a ţinut sub teroare populaţia înainte de a fi identificat într-o benzinărie la nord de Halifax. Este neclar dacă a murit în schimbul de focuri cu poliţia sau s-a sinucis.

Justin Trudeau, premierul Canadei: Sunt alături de toţi cei afectaţi de această tragedie. Vreau să mulţumesc poliţiei pentru munca depusă şi oamenilor pentru cooperarea cu autorităţile.

Autorităţile nu exclud nicio ipoteză, nici cea a unui atac terorist.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Atacul armat din Canada, soldat cu cel puțin 18 morți, cel mai grav din ultimii 30 de ani