Antena Meniu Search
x

Au rămas doar câteva zile până când Moş Crăciun va veni să le împartă daruri copiilor cuminţi

Dar până atunci, admiratorii Moşului îi îmbracă binecunoscuta manta roşie pentru tot felul de acţiuni de binefacere, sau pur şi simplu. pentru distracţie.

Vezi și

Dar până atunci, admiratorii Moşului îi îmbracă binecunoscuta manta roşie pentru tot felul de acţiuni de binefacere, sau pur şi simplu. pentru distracţie.

La Berlin, Moş Crăciun nu a mai avut răbdare şi şi-a adus deja tolba plină cu daruri. Pentru că, în zilele noastre, casele nu mai au coşuri, el a coborât pe o frânghie, ca un alpinist urban, e pe terasa unui zgârie-nori până la etajul 24, unde era aşteptat de copii. 

Moşul şi-a continuat apoi coborârea până la nivelul solului unde a împărţit ce îi mai rămăsese în tolbă. 

Dacă la Berlin şi-a făcut apariţia un singur Moş, un oraş din nordul Rusiei a fost invadat de o adevărată mulţime de bătrânei cu barbă albă şi manta roşie. Erau cei aproape 1.500 de participanţi ai unui festival tradiţional, veniţi nu doar din Rusia, ci din mai multe ţări ale lumii. Alături de Moş Crăciun putea fi văzut şi Moş Gerilă, confratele său din folclorul rusesc.  

Într-o atmosferă ceva mai călduroasă, pe o plajă din Nisa, sute de oameni au făcut o scurtă baie în apele Mediteranei, purtând celebra căciulă sau chiar mantaua lui Moş Crăciun. În fruntea lor s-a aflat chiar primarul oraşului. Evenimentul are loc, în mod regulat, de 50 de ani, la deschiderea sezonului vacanţelor de sfârşit de an. 

Tot în Franţa a avut loc una dintre cele mai ample curse ale Moşilor Crăciun, organizate, în aceste zile, în diferite părţi ale lumii. Peste 13.000 de alergători au parcurs un traseu de 10 kilometri. Pentru a ieşi în evidenţă, unii au preferat să se îmbrace în elfi sau alte personaje. < pe la 0.40 sunt unii în elfi >

O cursă similară a avut loc şi la Priştina, pentru colectarea de fonduri destinate familiilor nevoiaşe din Kosovo. Dar traseul a măsurat doar trei kilometri, iar participanţii au fost mult mai puţini ca la Paris, chiar dacă unii şi-au adus şi copiii din cărucior. Aici, tradiţia este mai nouă, dar organizatorii sunt convinşi că va avea, cu timpul, acelaşi succes. < cărucioare pe la 1.55 >

Iar o altă întrecere a Moşilor s-a desfăşurat într-un oraş din nordul Mexicului. Pentru că în aceste locuri ninsoarea este o raritate, organizatorii au avut grijă ca pe linia de sosire să se aştearnă zăpadă artificială. Fondurile strânse în urma cursei vor ajunge la copii săraci, pentru a respecta, şi în acest fel, tradiţia lui Moş Crăciun. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Au rămas doar câteva zile până când Moş Crăciun va veni să le împartă daruri copiilor cuminţi