Antena Meniu Search
x

Video Moș Crăciun găsește uși închise în Europa. Restricții aspre în Olanda și Germania

În pandemie, Crăciunul nu poate fi aşa cum eram obişnuiţi. În tot mai multe ţări din Europa, Sărbătorile de iarnă vin cu restricţii. Germania a intrat în cea mai aspră carantină de la debutul epidemiei, iar românii din Olanda trebuie să se gândească de două ori dacă vor să vină în ţară de sărbători, pentru că autorităţile de acolo nu recomandă călătoriile până în martie. 

Vezi și
  • Papa Francisc vede în restricţiile de Crăciun din Europa, un prilej de sărbătorire a Naşterii Domnului într-un mod autentic

În ziua în care a raportat cel mai mare număr de morţi de la începutul pandemiei, aproape o mie, Germania intră în cea mai strictă carantină de până acum. 

Professor Dr. Lothar H. Wieler, președintele Robert Koch Institute: Există pericolul ca situaţia să continue să se înrăutăţească, făcând tot mai dificilă gestionarea pandemiei şi a consecinţelor acesteia. 

De azi, toate magazinele neesenţiale şi şcolile vor fi închise până pe 10 ianuarie, iar de sărbători se pot strânge la un loc doar cinci persoane din două gospodării diferite.  Aşa că ieri, a fost ultima zi în care oamenii au putut cumpăra cadouri de Crăciun.

Restricții aspre și în Olanda

Peste graniţă, în Olanda, măsurile sunt şi mai dure. Școlile şi magazinele se pot redeschide doar de la 19 ianuarie, iar în perioada de 24 -26 decembrie, familiile vor putea învita cel mult trei oaspeţi la masă. 

Mark Rutte, premier Olanda: Am închis toate locurile unde oamenii se adunau în grupuri, cu câteva excepţii necesare pentru a permite funcţionarea societăţii.

Restricţiile îi pot afecta şi pe românii care trăiesc acolo. Trebuie să se gândească de două ori dacă să mai vină în ţară de sărbători, pentru că guvernul orlandez recomandă evitarea călătoriilor în străinătate până în 2021.  

De vineri începe carantina şi în Cehia. Vor fi închise hoteluri, restaurante şi sălile de sport, iar între orele 23 şi 5 va intră în vigoare o restricţie de călătorie la nivel naţional. 

În Londra, ieri localnicii au băut ultima halbă de bere în pub-uri, baruri şi restaurante, până la Crăciun. Autorităţile au ridicat nivelul de alertă din cauza răspândirii coronavirusului, la maximum. Nu sunt permise întâlnirile în spaţiile închise cu persoane din afara familiei şi nici adunări formate din mai mult de 6 persoane în spaţii exterioare. 

Sadiq Khan, primar Londra: În ultima săptămână a crescut răspândirea în grupul de vârstă 10-19 cu 75%. Cei mai mulţi dintre aceştia nu merg la pub-uri, baruri sau restaurante.

La nivel naţional, între 23 şi 27 decembrie toate restricţiile de călătorie vor fi ridicate iar oamenii se vor putea întâlni cu membrii a trei gospodării distincte. Măsura este criticată, iar guvernul ar putea reveni asupra hotărârii.

Mesajul Papei pentru Crăciun

În Franţa în schimb, carantina s-a încheiat. Există o interdicţie de circulaţie între orele 20 şi 6, care va fi ridicată de Crăciun, dar nu şi de Anul Nou. 

Premierul recomandă auto-izolarea timp de 8 zile înainte de reuniunii de Crăciun. 

Jean Castex, prim ministru Franţa: Nu este o obligaţie, nu este o obligaţie, este vorba de bun simţ. Este o recomandare.

Papa Francisc vede în restricţiile de Crăciun din Europa, un prilej de sărbătorire a Naşterii Domnului într-un mod autentic. 

Papa Francisc, suveran Pontif: Îmi doresc ca această situaţie dificilă să ne ajute să purificăm un pic modul în care sărbătorim Crăciunul şi să ne distanţăm de consumerism. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Moș Crăciun găsește uși închise în Europa. Restricții aspre în Olanda și Germania