Antena Meniu Search
x

Moscova anunță o nouă variantă de coronavirus, mai agresivă și mai infecțioasă. Zi record de infectări

Primarul Moscovei spune că orașul se confruntă cu o nouă variantă a coronavirusului, mai agresivă și mai infecțioasă. Se așteaptă ca astăzi să fie anunțat cel mai mare număr zilnic de infectări de la începutul pandemiei. În acest context, rușii refuză să se vaccineze.

de Redactia Observator

la 18.06.2021, 11:22

Moscova anunță o nouă variantă de coronavirus, mai agresivă și mai infecțioasă. Zi record de infectări
Un pavilion de la Expoziția Realizărilor Economiei Naționale a fost transformat într-un spital temporar pentru persoanele care suferă de Covid, la Moscova, Rusia. - Profimedia

Moscova se confruntă cu o nouă variantă a coronavirus, mai agresivă şi mai contagioasă, iar situaţia se deteriorează rapid, a declarat joi primarul oraşului, Serghei Sobianin, transmite Reuters, potrivit news.ro. Capitala rusă a raportat duminică 7.704 de noi infecţii, cel mai mare număr zilnic după 24 decembrie. Autorităţile au confirmat 14.723 de cazuri la nivel naţional, cel mai mare total zilnic după 13 februarie.

Primarul Sobianin a declarat că numărul cazurilor de vineri va fi mai mare de 9.000, ceea ce va fi cel mai mare înregistrat la Moscova de la debutul pandemiei. Până la începutul lunii iunie, numărul infecţiilor noi zilnice a fost în mare parte de sub 3.000 timp de luni de zile.

"A venit o nouă mutaţie, o nouă tulpină este activă. Este mai agresivă, este mai greu de recuperat, se răspândeşte mai repede. Este mult mai probabil să pătrundă în sistemul imunitar al unei persoane", a spus Sobianin, potrivit agenţiei de ştiri RIA. El a făcut remarca în timp ce a întâlnit oameni care lucrează în industria restaurantelor din Moscova.

Autoritățile din Moscova, luate prin surprindere de noua variantă

Pe acelaşi subiect

În comentarii separate la o şedinţă guvernamentală difuzată la televiziune, Sobianin a spus că oraşul îşi măreşte rapid numărul de paturi de spital pentru a trata un posibil aflux de pacienţi cu Covid-19. În prezent există suficiente paturi disponibile, a spus el. ”Această dinamică este destul de neaşteptată, dat fiind faptul că peste 60% dintre moscoviţi fie au fost deja bolnavi, fie au fost vaccinaţi - este un segment mare al populaţiei ... Desigur, nu ne aşteptam la o creştere (a cazurilor), ci la o scădere", a spus Sobianin.

Şeful autorităţii de supraveghere a sănătăţii consumatorilor, care a participat şi el la întâlnire, a declarat că numărul cazurilor de coronavirus atribuite variantei Delta, care a fost identificată pentru prima dată în India, creşte semnificativ în întreaga ţară.

Sobianin nu a spus la ce variantă se referise,. Este cel mai probabil vorba de varianta Delta (indiană). El nu a anunţat nicio restricţie nouă pentru a contracara epidemia, dar a spus că ar putea fi luate astfel de măsuri. "Suntem foarte aproape de decizii mai stricte - temporare, dar mai stricte - în ceea ce priveşte restricţiile", a spus Sobianin în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii afacerilor din sectorul restaurantelor.

Rușii nu se vaccinează

Kremlinul şi-a exprimat consternarea faţă de progresul lent al programului de vaccinare al Rusiei, în pofida faptului că Rusia a pus la dispoziţie vaccinuri Sputnik pe scară largă pentru locuitorii Moscovei, în decembrie. Autorităţile de la Moscova au ordonat miercuri lucrătorilor cu funcţii publice să se vaccineze împotriva Covid-19.

Sobianin a declarat că numărul persoanelor care s-au înscris la vaccinare s-a triplat joi şi că se aşteptă ca creşterea numărului de cazuri de Covid-19 să stimuleze în continuare cererea. Deși Rusia a fost printre primele țări din lume care a lansat un vaccin anti COVID-19, ratele sale de vaccinare sunt mai mici decât în multe alte națiuni. Rusia a vaccinat doar aproximativ 13% din populație

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Moscova anunță o nouă variantă de coronavirus, mai agresivă și mai infecțioasă. Zi record de infectări