Antena Meniu Search
x

Moscova susține că a bombardat unul dintre "centrele de decizie" ale Armatei Ucrainei: "Ţinta loviturii a fost atinsă"

Război în Ucraina. Forţele armate ruse au efectuat vineri un atac în grup, aerian şi maritim, de înaltă precizie, asupra unuia dintre centrele de decizie ale forţelor armate ucrainene, a declarat sâmbătă generalul-locotenent Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, transmite TASS, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 17.06.2023, 16:20

blindat ucrainean în apropiere de Bahmut, 15 iunie 2023
Moscova susține că a bombardat unul dintre "centrele de decizie" ale Armatei Ucrainei: "Ţinta loviturii a fost atinsă" - Profimedia Images (arhivă)

"La 16 iunie, Forţele Armate Ruse au lansat un atac cu rază lungă de acţiune, maritim şi aerian, cu un grup de arme de înaltă precizie asupra unuia dintre centrele de decizie ale Forţelor Armate Ucrainene. Ţinta loviturii a fost atinsă. Ţinta desemnată a fost lovită", a declarat Konaşenkov, fără a da alte detalii.

Ucraina a susţinut vineri că a anihilat rachete ruse care vizau capitala chiar în timpul vizitei unor lideri africani. Potrivit Ukrainskaia Pravda, Rusia a efectuat vineri atacuri asupra a zece regiuni ucrainene, majoritatea din sudul şi estul ţării. 

Kievul confirmă rareori atacuri asupra obiectivelor sale militare, în schimb raportează atacurile care vizează infrastructură civilă.

La sfârşitul lunii trecute, Moscova a susţinut că a lovit sediul seviciilor de informaţii ale armatei şi că şeful GUR, generalul Kirilo Budanov, ar fi fost grav rănit în atac. De asemenea, şeful Statului Major ucrainean ar fi fost vizat de un atac în sud. Ucraina a negat însă aceste informaţii şi susţine că este vorba despre propagandă rusă.

Pe acelaşi subiect

Ucrainenii au confirmat bombardamente rusești în Herson

Zeci de persoane au fost rănite în urma bombardamentelor lansate de ruși asupra orașului Herson, transmite Sky News.

Bombardamentele rusești din Herson au rănit 23 de persoane, inclusiv trei copii, a anunțat Ministerul ucrainean de Interne. "Artileria a fost folosită împotriva populației civile. Exploziile au răsunat în mai multe cartiere ale orașului deodată", a explicat ministerul ucrainean pe Telegram.

Printre răniți se numără un băiat de 15 ani și două fete de 11 și de 16 ani. Toate victimele au avut nevoie de asistență medicală, au mai anunțat autoritățile. De asemenea, în timpul atacului au fost avariate clădiri și elemente de infrastructură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Moscova susține că a bombardat unul dintre "centrele de decizie" ale Armatei Ucrainei: "Ţinta loviturii a fost atinsă"